изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:19 EEST
Сретен Йоцич – собственик в сянка на известния курорт Златибор    
По светаСретен Йоцич, известен като Йоца Амстердам, е собственик на имоти в известния сръбски планински курорт Златибор. Това сочат оперативните данни на следствените органи в Сърбия, пише сръбският вестник “Вечерне новости”.

“Вечерне новости” научи, че хотел “Зеленкада” със седем хектара земя и 43,75 % от “Златибор турист”, в рамките на който са и 23-те луксозни апартамента с пет звезди “Кралеви конаци”, все още се водят като обществени предприятия. От продажбата в първия случай измина една година, а във втория – седем месеца, но новият собственик не се е вписал в регистъра.
Тези обекти са в екстразоната в Златибор. Изданието уточнява, че “Златибор турист” притежава най-луксозните апартаменти с пет звезди в строгия център на Златибор. Става дума за “Кралеви конаци”, в рамките на които има 23 апартамента /над 1 000 кв.м./. “Златибор турист” е собственик и на ресторант “Езерото” от 384 кв. м., както и офис пространство от 405 квадрата. Към това вървят и 13,5 хектара земя, върху която се намира самото езеро в самия център на курорта.
Оперативните данни на следствените органи сочат, че всички горепосочени обекти са купени от Сретен Йоцич. Още по-голяма става мистерията около собствеността на тези хотели, ресторанти и апартаменти, като се има предвид, че купувачът, който и да е той, не се е регистрирал като собственик.
Запознати с пазара на недвижими имоти казват, че всички хотелиерски обекти са продадени много под пазарната цена. Отбелязва се и фактът, че в случая със “Златибор турист” Йоца Амстердам се опитва по всякакъв възможен начин да се добие с мажоритарния пакет акции. Според някои той дори е успял да направи това, пише изданието.
“Вечерне новости” припомня, че срещу Йоцич се водят дела в Окръжния съд в Белград и Специалния съд за организираната престъпност. И в двата случая става дума за поръчкови убийства. Йоцич беше арестуван преди месец като заподозрян за убийството на хърватския журналист Иво Пуканич. На неотдавнашно съдебно заседание Йоцич заяви, че месечният му доход е 600 евро и освен това е собственик на фирма “Хемисфера”.
Преди три години Йоцич внесе гаранция от 300 000 евро. Запитан откъде е взел тези пари, той каза, че са ги събрали приятелите му.
Вестникът посочва и какви са цените на апартаментите /които не тревожат особено престъпниците и новобогаташите/ - един квадратен метър е от 1 200 до 4 000 евро. За ар земя в естразоната сръбските и черногорските мафиоти са готови да платят и по 25 000 евро.
БЛИЦ припомня, че според вчерашна публикация в друг сръбски вестник през последните три години Йоцич се е опитал да легализира бизнеса си, навлязъл е в ресторантьорския бизнес, строителството и търговията с недвижими имоти в Сърбия, а е развил и бизнес комбинации в България, търгувайки с недвижими имоти и занимавайки се със строителство. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Сретен Йоцич – собственик в сянка на известния курорт Златибор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди