изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:15 EEST
Удължават ранната резервация за ваканция    
Туризъм
Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България обмисля да удължи до 15 юни срока за ранни резервации за почивка през лятото с отстъпка в пакетната цена.


Това съобщи пред журналисти в курорта "Албена" председателят на организацията Димитър Димитров, цитиран от БТА. Според договореност на браншовиците сега туристи, които предплащат почивката си до 31 май, ползват намаление от 15-20 на сто.
Световната икономическа криза прави летовниците по-предпазливи и към момента има изоставане в резервациите с 15-20 на сто спрямо същия период на миналата година, обясни Димитров. По неговите думи повечето собственици на хотели в Североизточна България вече са заявили, че са осигурили около 40-50 на сто заетост на базите през сезона. До края на май всички крайморски хотели в региона ще отворят, каза председателят на браншовата асоциация.
Димитров смята, че изоставането в резервациите ще бъде наваксано, тъй като много туристи ще се запишат в последния момент, като оценят предлаганите им бонуси. Той коментира, че изненадата през този сезон са туристите от Литва, Латвия и Украйна, където записванията вървели активно. Асоциацията се готви да посрещне най-много туристи от Румъния, както и български летовници. dir.bg
 


Сходни връзки

Удължават ранната резервация за ваканция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди