изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:53 EEST
ЗА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ НА ДОБРИЧ ПАРИТЕ СВЪРШИХА    
НовиниПроектът, с който Община Добрич кандидатства за финансиране по програмата за културна инфраструктура на оперативна програма "Регионално развитие", е получил много висока оценка.

Той е одобрен, но за него няма пари. Това става ясно от писмо, което са получили в общината от управляващия орган за ОПРР. Обяснението е, че предвидените средства по тази програма са изчерпани. Ако към нея бъдат пренасочени пари от други програми, проектът на Добрич ще бъде финансиран.
По програмата за културна инфраструктура на ОПРР общината в Добрич кандидатства за около 3 милиона лева за реконструкция на Огледална зала и зала "Добрич". Това е третият одобрен проект на общината, за който няма пари. Така одобрен е проект на стойност 5 млн. лева за пътна инфраструктура - за ремонт на общински пътища, но той от месеци продължава да чака по-добри времена, когато отнякъде ще се намерят пари за програмата, която най-рано бе изчерпана като средства. На изчакване е и проект за около 500 000 лева по ОП "Административен капацитет".
Сред последните одобрени проекти на общината са този по ОПРР за образователна инфраструктура на стойност 5 млн. лева. Проект пред Европейското икономическо пространство за около 300 000 евро, както и проект по програма "Междурегионално развитие" за превенция на риска.
Вчера МОН съобщи, че общината има одобрен проект и по програма "Да направим училището привлекателно за младите хора" по ОП "Развитие на човешките ресурси".
 


Сходни връзки

ЗА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ НА ДОБРИЧ ПАРИТЕ СВЪРШИХА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди