изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:19 EEST
ОПУ ПРЕМАХНА 19 НЕЗАКОННИ РЕКЛАМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ    
НовиниОт пресслужбата на Областно пътно управление /ОПУ/ съобщават, че 19 незаконни рекламни съоръжения са демонтирани от началото на годината на територията на управлението.

7 от ползвателите са се отзовали и сами са премахнали рекламите, а 12 от билбордовете са отстранени от служители на ОПУ. От управлението допълват, че 10 от некоректните ползватели са подали документи за узаконяване на съоръженията.
Общо по републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич са разположени 354 рекламните съоръжения и 13 крайпътни обслужващи обекта. От управлението са категорични, че към днешна дата няма незаконни билбордове и крайпътни обекти, като по разпореждане на Националната пътна агенция всички са инвентаризирани и фотографирани. Проверката на специалистите е показала, че има рекламни съоръжения, които стоят празни, без платно и стикер с координатите на наемателя. Рекламодателите са задължени да поддържат в добро състояние крайпътните съоръжения, напонят от ОПУ.
Според статистиката, в областта най-предпочитани са съоръженията с размери от 8 до 12 кв. м. Специалистите  допълват, че таксите за експлоатация са годишни и се определят според класа на пътя, на който са поставени и големината им.
За пореден път от НАПИ и респективно - от подразделението в Добрич, апелират водачите да бъдат по-внимателни, още повече, че се извършват и пролетни ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа. От ОПУ заявяват, че от вчера до 29 май по направление Спасово - Сърнино  ще се извършва изкърпване и частично преасфалтиране на пътния участък. Вчера започна и ремонт на пътен участък Ген. Тошево - Капиново, на територията на града, след жп прелеза. Работи се и по направление Кардам - Спасово. Въпреки ремонтите, няма затворени пътни участъци. Специалистите уточняват, че движението по посочените направления се извършва и в двете платна, като се съобразява с текущите ремонтни дейности.
Още веднъж припомняме, че заради зачестилите катастрофи, завършващи в билбордове по пътищата, НАПИ инициира обществен дебат "за или против рекламните съоръжения по републиканската пътна мрежа". Всеки гражданин може да заяви своята позиция по дебата на адрес press.opu.d@gmail.com.
 


Сходни връзки

ОПУ ПРЕМАХНА 19 НЕЗАКОННИ РЕКЛАМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди