изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:40 EEST
ГЕРБ лансира платформата си    
Политика
Подпомагането на развитието и интеграцията на българските общности в чужбина, присъствието на България в центъра на европейската политика - са част от приоритетите на ГЕРБ в сектора "Външна политика".


Това каза при представянето на програмата на партията Румяна Желева - кандидат за депутат в ЕП. В акцентите на секторната политика са включени защитата на правата на българските граждани и юридически лица зад граница, подпомагането на българските общности в чужбина чрез конкретна политика за утвърждаване на техния статут и права. Желева посочи, че чрез реализацията на мерките се желае утвърждаване на позитивния образ на България.
В политиката в сектор "Отбрана" се предвижда постигане на ново качество на отбраната, спиране на съкращенията в армията и повишаване на нейните способности, прилагането на нови форми за подготовка на българските граждани за защита на страната, посочи ген. Аньо Ангелов от експертната комисия по отбрана на ГЕРБ. В акцентите на ГЕРБ за сектора се включва цел съкращаване на до 2 процента от личния състав на Въоръжените сили, което означава, че щатът на МО ще бъде намален, посочи Ангелов.
Администрацията на министерството ще бъде освободена от търговски, брокерски, производствени и други несвойствени дейности. ГЕРБ са за създаването на териториален резерв на подчинение на кметовете на общините, което е нашето разбиране за т. нар. Национална гвардия, посочи Ангелов. В акцентите на партията е включен и преглед на сключените досега големи сделки за доставки на въоръжения и техника и мери за ограничаването на корупцията, въвеждането на колективен способ за обсъждане на кадрови решения.
Антикризисната ни програма е насочена към бързо излизане от финансовата криза, каза при представянето й Стоян Мавродиев. Акцентите в нея са намаляване на осигурителната тежест с до 5 процента, ускорено връщане на ДДС, с ускорено връщане до 30 дни да се ползват инвестиции от над пет млн. лв. и 25 създадени работни места, намаляване броя на съществуващите режими, скъсяване на сроковете за разглеждане на исканията за подпомагане на инвеститори чрез изграждането на индустриални зони. "Ние трябва да предадем на компетентните органи всички, които са направили злоупотреби с еврофондовете, за да покажем на Европа, че сме нова алтернатива", посочи Мавродиев.
По никакъв начин няма да прекратим съществуването на валутния борд, той ще си остане до влизането на България в еврозоната, каза при представянето на икономическата програма на ГЕРБ Владислав Горанов. Ние сме за нова стратегия за приватизацията и концесиониране, ще преразглеждаме всички лицензионни и регистрационни режими, и тези които не отговарят на европейските практики - ще бъдат премахнати, допълни Горанов.
В акцентите на ГЕРБ в сектора се включва и намаляване на минималния изискуем капитал за регистрация на ООД до 1 евро, активизиране на дейността за получаване на изпитателен срок за присъединяването на България към ERM-2, каза още Владислав Горанов.
Основната ни цел при управлението на еврофондовете ще е честното и прозрачното им разходване, каза Илияна Иванова. По думите й в приоритетите е включена и борба с корупцията, измамите и конфликтите на интереси при управлението на Европейските фондове. В акцентите на партията се включва и възстановяване доверието на ЕК, ЕП и държавите-членки на ЕС по отношение на възможността на България да управлява европейските средства от фондовете и оперативните програми, повишаването в средносрочен и дългосрочен план на дела на усвоените средства.
При представянето на политиката в сектор "Енергетика" Владимир Уручев заяви, че важна за партията е енергийната ефективност, развитието на производството на енергия от възобновяеми източници, запазване ролята на ядрената енергетика, в това число и подкрепа за АЕЦ "Белене" като частен проект. Всички изследвания показват, че след средата на следващото десетилетие България трябва да има нова мощност, поради тази причина ГЕРБ подкрепя реализирането на "Белене" като частен проект и ще направи възможното българските граждани да не бъдат обременени от реализирането му.
Възстановяването и развитието на традиционните за страната аграрни производства е един от приоритетите на ГЕРБ в сектора "Селско стопанство", каза Мирослав Найденов. Ние сме за създаването на единна държавна структура за координация и контрол на безопасността и качеството на храните, посочи Найденов. ГЕРБ е за оптимизиране на програмата за развитие на селските райони, 20-годишна забрана за промяна предназначението на горите от извършени замени, освен за важни публични цели, ревизиране на законодателството в сектор "Земеделие" и приемане на пакет от актове в контекста на правената в ЕС реформа в общата селскостопанска политика, целеви програми за развитието на земеделието в специфичните региони на страната, стриктен и единен контрол по качеството на храните.
Лошата инфраструктура и ниското ниво на безопасност на превозните средства са основните причини за пътни произшествия, ставащи ежедневно в страната, каза при представянето на програмата на ГЕРБ в сектор "Транспорт" Александър Цветков - заместник-кмет по транспорта на Столичната община. В акцентите на партията са включени завършването на автомагистралите "Тракия" и "Люлин" преди края на мандата, ускоряване на реализацията на проектите по европейските транспортни коридори, рехабилитация на второстепенната пътна мрежа, единен транспортен план за съгласуване на всички видове транспорт, въвеждането на европейски модели за регулиране на организацията и качеството на транспорта, като начин на противодействие на нерегламентираните превози, посочи Цветков. Стимулирането на демографското развитие чрез политики за детето и семейството е приоритет на ГЕРБ в програмата в сектор "Социална политика", каза при представянето му Валентина Симеонова. В програмата на партията е включено покриването на разходите на семействата за лечение на стерилитет и ин-витро, увеличаване размера на помощите за деца с увреждания, изграждането на достъпна среда, оптимизиране на сроковете за социално подпомагане на безработните лица в трудоспособна възраст, повишаване на добавката към пенсиите на самотните пенсионери от 20 на 40 на сто от пенсията на починалия съпруг, които ще засегне 600 хиляди пенсионери, въвеждането на добавка към пенсиите на хората над 75-годишна възраст в размер най-малко 50 лева на месец.  dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ лансира платформата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди