изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:37 EEST
Останки от изчезналия самолет открити в Сенегал    
Новини
Властите на Сенегал са съобщили на бразилските ВВС, че са открили в свои териториални води отломки, които може да са от изчезналия самолет на "Ер Франс".  Това предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Агенцията се позовава на бразилската агенция "Глобу". Официално не е потвърдено, че намерените парчета са от "Ербъс" А-330 с 228 души на борда, който вероятно е катастрофирал при полет от Рио де Жанейро за Париж.
В Бразилия бе съобщено, че пилот на бразилските авиолинии ТАМ изглежда е видял горящи отломки в Атлантическия океан, предаде ДПА. Пилотът забелязал блестящи "оранжеви петна" насред океана, на около 1300 км от остров Фернанду де Нороня. Островът е разположен на около 350 км от бразилското крайбрежие. Моментът съвпада приблизително с времето, когато самолетът изчезнал от радарите.
Бразилското министерство на отбраната съобщи, че издирването на самолета е започнало четири часа, след като той изчезнал от радарите, именно в района на острова.
Всички пътували в изчезналия над Атлантическия океан самолет най-вероятно са загинали. Шансовете за оцелели са минимални. От авиокомпанията вече разпространиха съобщение, чрез което изразиха съболезнования на семействата и близките на пътниците.
Предполага се, че самолетът се е разбил, след като е бил ударен от мълния. Френската метеорологична служба съобщи, че малко преди да бъде изгубена връзката със самолета той е преминал през зона с ниско налягане, която представлява точка на пресичане на буреносни въздушни маси от северното и южното полукълбо.
В самолета е имало 216 пътници - 126 мъже, 82 жени, седем деца и едно бебе - и 12 членове на екипажа. Според официалното съобщение на превозвача до медиите на борда на самолета е имало 2 американци, 1 аржентинец, 1 австриец, 1 белгиец, 58 бразилци, 5 британци, 1 канадец, 9 китайци, 1 хърватин, 1 датчанин, 1 холандец, 1 естонец, 1 филипинец, 61 французи, 1 гамбиец, 26 германци, 4 унгарци, 3 ирландци, 1 исландец, 9 италианци, 5 ливанци, 2 мароканци, 3 норвежци, 2 поляци, 1 румънец, 1 руснак, 3 словаци, 1 гражданин на ЮАР, 1 испанец, 1 швед, 1 швейцарец, 1 турчин.
В самолета е пътувал президентът на филиала на френската компания "Мишлен" в Южна Америка Луис Роберту Анастасиу и 26-годишният принц Педру Луис ди Орлеанс и Браганса, потомък на императора на Бразилия Педру Втори. Младият мъж, който живее в Люксембург, се връщал в Европа след престой в родината си. dir.bg
 


Сходни връзки

Останки от изчезналия самолет открити в Сенегал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.42 секунди