изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:19 EEST
ПЪРВИ СЛУЧАЙ НА СВИНСКИ ГРИП В БЪЛГАРИЯ    
ЗдравеПърви случай на човешки грипен вирус грип от типа А /H1N1/, по известен като свински грип, бе регистриран вчера в България от действащата система за надзор на заразните болести, съобщи Министерството на здравеопазването.


Резултатът от изследването, проведено в Националната референтна лаборатория по грип към Националния център по заразни и паразитни болести, е положителен.
Касае се за български гражданин, пребивавал в САЩ и пристигнал с полет от Ню Йорк през Амстердам до София на май. На 29 май се появили първите симптоми на респираторно заболяване, а на следващият ден болният потърсил медицинска помощ от личния си лекар с клинична картина на грипно заболяване. В съответствие с дадените от Министерство на здравеопазването указания, лекарят уведомил епидемиолозите от местната РИОКОЗ. Незабавно е организирана консултация със специалист по инфекциозни болести и е извършено подробно епидемиологично проучване. Болният е изолиран и се лекува в специализирано отделение по инфекциозни болести, прилага се антивирусен препарат и към момента е в добро състояние.
Открити са и се изследват контактните на пациента лица – четирима души. Всички са в добро състояние и без признаци на заболяването и са под постоянно медицинско наблюдение. НДТ
 


Сходни връзки

ПЪРВИ СЛУЧАЙ НА СВИНСКИ ГРИП В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди