изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:59 EEST
Вместо сирени в 12 - ”Внимание, въздушно нападение!”    
Новини
С предупреждение за въздушно нападение виха сирените в Пазарджик в деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Предупреждението “Внимание! Внимание! Въздушно нападение!”, прозвуча точно в 12,00 часа, предаде Фокус.


В града настана своеобразна паника, след шокиращото предупреждение - пешеходците замръзнаха на място, а автомобилите спряха. Много хора се обаждаха в местните радиостанции да питат какво се случва.
Малко по-късно Министерството на извънредните ситуации (МИС) поднесе изявление извинение на гражданите на Пазарджик за "създаденото притеснение по повод излъченото предварително записано гласово съобщение за въздушно нападение". Това заяви инж. Диана Стойнова - шеф на Дирекция „Комуникационно-информационни системи към министерството. Тя поясни, че причината е в неспазване на процедурите по оповестяването от дежурния оператор, за което ще му бъде потърсена отговорност "съобразно разпоредбите на действащото законодателство".
Задействането на сирените в цялата страна, с изключение на Пазарджик, премина успешно, каза още Диана Стойнова.
Началникът на “Гражданска защита” в Пазарджик Кръстю Кичов заяви, че прозвучалото съобщение е вследствие на груба грешна на оперативния център, предаде Фокус. Кичов каза, че още днес ще поиска писмено обяснение за случилото се от оперативния дежурен, както и заявка за напускането му от длъжност.  dir.bg
 


Сходни връзки

Вместо сирени в 12 - ”Внимание, въздушно нападение!” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди