изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:55 EEST
Градушка с големина на юмрук помля две села    
НовиниГрадушка с големина на юмрук удари снощи две села край град Бяла Слатина. Потрошени са стъклата и покривите на над 400 къщи, съобщи БНТ.

В бедствено положение са трите училища и социалния дом за сираци в село Търнава. Пострадали са 30 леки коли, убити са четири крави и десетки кози и овце.
Ледените буци са удряли като куршуми по новата мазилка на фасадите. Покривите на повечето къщи са като решето. "За покрива съм тръгнала да търся 400 керемиди, счупени са от градушката. Е такива - като гъши яйца валяха", разказва Димитрина Петрова от село Търнава.
"Хората се надяват на помощ от държавата или общината. Това е голяма трагедия", казва кметицата на селото Цветелина Късльовска.
15 часа след стихията по дворовете на хората все още имаше огромни ледени зърна. Големи поражения са нанесени на зеленчуците, овошките и нивите. "Беше като края на света. Нали има тука ракетна площадка, къде бяха, къде спаха?", пита Маринка Наумова от село Бърдарски геран.
От полигона за борба с градушките в с. Бърдарски геран казаха, че бедствието е засегнало 7 хиляди декара и се дължи на природна аномалия, наречена микроциклонално завихряне. Макар че срещу градоносния облак са изстреляни 184 ракети, те не са могли да предотвратят бедствието. dir.bg
 


Сходни връзки

Градушка с големина на юмрук помля две села | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.51 секунди