изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:41 EEST
В ПЛЕВЕН 5 ПОРЕДНИ ДНИ ЩЕ СЕ ГЛЕДА ДЕЛОТО ЗА ВЛАКА-УБИЕЦ    
Ред и сигурност Делото по случая с пожара във влака София-Кардам ще се гледа в Плевенския окръжен съд пет поредни дни от 13 до 17 юли, съобщи на пресконференция съдия Силвия Кръстева, пресаташе на институцията, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново. Всички заседания, насрочени от съдията докладчик по делото, ще започват в 9.30 ч. в състав от един съдия и двама съдебни заседатели.

Постановено е да се призоват за посочените дати Окръжна прокуратура – Плевен, подсъдимите, експертите и пострадалите съгласно списъка към обвинителния акт. За всяка една от датите е изготвен график за разпит на свидетелите, които са общо 123-ма. Постановено е и да се връчат преписи от обвинителния акт на подсъдимите, които имат право да направят възражения по него, както и да бъде съобщено, че делото може да бъде гледано и в тяхно отсъствие при условията на чл. 269, ал. 3 от НПК.
Обвинителният акт по случая с пожара във влака София-Кардам беше внесен в Плевенския окръжен съд на 16 май 2009 г. Наблюдаващ прокурор по случая е Валери Мирчев. Трима са подсъдимите, които според прокуратурата имат вина за разигралата се трагедия. Единият от тях е Георги Иванов, който е зам.-директор на предприятие "Пътнически превози" по експлоатация на "Спални и специални вагони" - София. Обвинението гласи, че той е издал заповед, с която е наредил страничните врати на вагона да бъдат заключени с каре и щифт, с изключение на тази, през която става приемането на пътници. В резултат на тази заповед Иванов е причинил смърт поради непредпазливост, при условията на независимо съпричастие, на 9 човека на 28 февруари 2008 година в бързия влак, пътуващ по направление София-Кардам, е записано в обвинителния акт.
Другите две обвинения, повдигнати още в края на миналата година, са срещу кондуктора на кушет-вагона Георги Георгиев от Варна и началник-влака Иванка Костадинова от Лом. Те са обвинени, че са причинили смърт по непредпазливост.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

В ПЛЕВЕН 5 ПОРЕДНИ ДНИ ЩЕ СЕ ГЛЕДА ДЕЛОТО ЗА ВЛАКА-УБИЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди