изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:49 EEST
24 сигнала за аномалии изпратил френския Ербъс    
По света
Самолетът на Ер Франс, който се разби в Атлантическия океан, е изпратил 24 автоматични съобщения за грешка в последните си моменти при отказването на операционните системи на борда, предаде АФП.


Директорът на френската агенция за разследване на авиокатастрофите Пол-Луи Арсланиан съобщи, че между 2.10 и 2.14 ч. по Гринуич са получени 24 послания за аномалии, неизправности или изключване на системи. Едно от тях е за изключване на автопилота. Самолетът излъчва такива съобщения и когато пилотите изключат някоя от системите, добавя АФП, цитирана от БТА. Арсланиан обаче каза още, че няма начин да се разбере от сигналите дали екипажът е изключил автопилота или системата просто е отказала, предаде БНР.
Самолетът на френската авиокомпания "Ер Франс" изчезна в понеделник над Атлантическия океан на път от Рио де Жанейро за Париж и от тогава досега няма никаква следа от него.
Няма никакви данни самолетът да се е сблъскал в понеделник над Атлантика с "цяла съвкупност от изключително интензивни буреносни явления", заяви и Ален Ратие от службата "Метео Франс", предаде ИТАР-ТАСС. Нищо не сочи в момента, в който е изчезнал самолетът, в съответната зона да са били струпани буреносни феномени с изключителна интензивност, каза Ратие, който се позова на данни от изследване на района с инфрачервени лъчи. Синоптикът отбеляза обаче наличието на "мощни купесто-дъждовни облаци" по маршрута на самолета, които започнали вече да се разсейват, щом машината влязла в заоблачената зона. При всяко положение не може да се говори за извънредно трудни метеорологични условия в района, където е изчезнал самолетът, резюмира Ален Ратие. Буреносният фронт в района на африканското крайбрежие например е бил далеч по-силен в този момент, добави експертът.
Съединените щати изпратиха акустична техника на два кораба, които плават към зоната на издирване на останки от Ербюс-а, съобщи Франс прес. Към тази зона плават френската щурмова подводница "Емрод" и изследователският кораб "Пуркоа Па". Подводницата със сонари ще стигне на мястото на издирването следващата седмица.
Руският изследовател Артур Чилингаров, който през 2008 г. постави световен рекорд по подводно гмуркане, предложи помощта си при издирването на останките на самолета.
Франция обяви, че ще изпрати и ядрена подводница в предполагаемия район на катастрофата, за да търси черните кутии на самолета.
След инцидента авиационни експерти обмислят дали следенето на полетите да става със сателити вместо с радари, тъй като радарите “изпускат от поглед“ самолетите, когато са на 320 километра разстояние от сушата.
Междувременно Федералната полиция на Рио де Жанейро започна да взима проби от ДНК материал от роднини на жертвите от самолетната катастрофа на Ер Франс, предаде Ekip News. Пробите ще помогнат за по-бързото идентифициране на телата, ако изобщо бъдат открити такива. Според експерти с всяка изминала минута намаляват шансовете да бъдат намерени тела на загинали, тъй като от момента на катастрофата са изминали повече от 120 часа. dir.bg
 


Сходни връзки

24 сигнала за аномалии изпратил френския Ербъс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди