изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:16 EEST
ДИМИТЪР ПЕТРОВ СТАНА ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ    
Спорт

По пътя към титлата той отвя първия, втория и четвъртия в националната ранглиста



За първи път в историята на тениса добричлия стана шампион на България. Този голям успех постигна състезателят на “Изида” Димитър Петров, който триумфира в сингъла на държавното лично първенство на открито при юношите до 16 години. Над 3 часа продължи финалната битка на Митко за златния медал. В крайна сметка добруджанецът победи с 2:1 сета своя съперник Пламен Митев от “МСпорт”. Нашият тенисист отстъпи в първия сет с 4:6 гейма, но в следващите две части беше безпогрешен за 7:5, 6:4. За първото си място на кортовете на ЦСКА, Петров получи златен медал и купа. Той веднага отпътува за Австрия, където ще продължи неговата подготовка.

“Много съм щастлив от успеха. Жребият беше тежък и трябваше да играя на максимум, за да стана шампион. Качих се на най-високото стъпало на почетната стълбичка благодарение на ежедневните няколкочасови тренировки на корта през последните години. Бях подготвен за това първенство, намирах се в добра спортна форма” бяха първите думи на Митко за НДТ след награждаването му. На него сега му предстоят турнири в Словения и Германия от календара на ITF.

“Всички в клуба сме много щастливи от успеха на Митко и го поздравяваме. Той хвърли много труд и заслужава шампионската титла на открито”, заяви треньорът Юри Дойчев. Той припомни, че Петров достигна до златото в турнира на двойки и в зимния шампионат, както и до бронза в сингъла.


Съперниците на Димитър Петров до върха не бяха лесни, но той ги преодоляваше убедително. Започна с мач с Богдан Владимиров ТК “София”, на който даде само един гейм - 6:0, 6:1. В два сета после елиминира първия в България Стефан Трифонов от “Спорт палас” - Сливен. След това даде само по един гейм в сетовете срещу Станислав Александров от “Левски”. На полуфиналите отвя четвъртия в страната Фердун Шефкедов от "Локо 98" с 6:3, 6:2, а сега се справи и с втория в България Пламен Митев.След този успех Митко ще направи голям скок в националната ранглиста, където е девети. 

На снимката

Отляво надясно Димитър Петров, Илия Атанасов, Пламен Митев

 

 


Сходни връзки

ДИМИТЪР ПЕТРОВ СТАНА ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.31 секунди