изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:54 EEST
Кабинетът: Оставяме България много по-добра    
Новини
Една от основните причини това правителство да е стабилно, е, че се води от ясна програма, изпълнявана от трите партии в коалицията и от всеки от министрите. Това каза пред журналисти в Министерския съвет днес премиерът Сергей Станишев, който отчете изпълнението на програмата на правителството, предаде БТА.


"Никога не сме се впускали в рискови политически авантюри, още по-малко сме давали лъжовни обещания. Реалните факти показват, че е постигнато повече отколкото бяха надеждите и обещанията, че ще бъде реализирано", заяви още той, цитиран от Фокус.
Прозрачността е основен принцип за работата на правителството, кабинетът се отчете и в средата на мандата - през 2007 година, допълни министър-председателят.
Днес в икономиката има 360 хиляди работни места повече в сравнение с 2005 г. Коефициентът на заетостта за първото тримесечие на 2009 г. е 62,6 на сто, както в началото на първото тримесечие на 2008 г., се посочва в доклада. Равнището на безработица достигна най-ниските си нива за последните 16 години. Въпреки негативните ефекти от кризата, по данни на "Евростат" безработицата за март 2009 г. е 6,2 на сто и е под средното за ЕС равнище от 8,7 на сто, отчита правителството.
От началото на мандата минималната заплата е увеличена с 60 на сто и за 2009 година достига 240 лева, изтъкна още Станишев. Покупателната способност на минималната работна заплата се е повишила с 22,5 на сто, а общата осигурителна вноска е намалена с 11,4 на сто за четиригодишния период. България е сред първите пет страни в ЕС с най-нисък размер на общата осигурителна вноска, се казва още в доклада.
На интернет-страницата на правителството е поместен пълният текст на отчета на кабинета, съобщи Сергей Станишев.
Четири години по-късно България е много по-добра, заяви пък вицепремиерът Ивайло Калфин на брифинга за отчета на правителството. Той посочи, че за времето на мандата на БСП БВП се е увеличил със 70%. Износът ни през последните години се е увеличил близо два пъти, държавно гарантираният дълг е намалял повече от два пъти. Средногодишният темп на растеж за четирите години е над 6%. За сравнение в ЕС той е 2.2%. Като съотношение на инвестиции – БВП, България е на първо място в ЕС, отбеляза Калфин. По думите му – казаното за намаляване на осигурителните вноски е много опасно. В хазната има два пъти повече, отколкото имаше преди четири години, категоричен бе външният министър.  dir.bg
 


Сходни връзки

Кабинетът: Оставяме България много по-добра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди