изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:58 EEST
Синята коалиция към Борисов: Времето изтича!    
Политика
ГЕРБ подценява важността за общи мажоритарни кандидати, заяви на извънредна пресконференция съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Според Иван Костов партията на Бойко Борисов не е в позиция да има собствено мнозинство срещу БСП и ДПС, които "ще играят заедно".


"В този смисъл той не може да казва на всички "Подкрепете ме, защото аз така или иначе ще ги бия без вашата помощ", добави лидерът на ДСБ, цитиран от БТА. Той допълни, че Синята коалиция трябва да излъчи една трета от евентуалните общи мажоритарни кандидати, тъй като толкова е доверието, което, сравнено с ГЕРБ, са получили на евровота.
На въпрос докога са готови да изчакат отговора на ГЕРБ, Иван Костов заяви, че "часовникът изтича". Той уточни, че се водят разговори с по-малки десни партии за разширяване на коалицията. Проблемът обаче според него е, че те настояват за пренареждане на листите.
"Трябва да се съгласят да влеят гласовете си, а не да искат разместване на нашите позиции", подчерта Костов.
Във връзка с отчета на премиера Сергей Станишев за 4-годишното управление на тройната коалиция Мартин Димитров коментира, че правителството се е провалило в трите си основни приоритета - социална политика, икономика и евроинтеграция. Той отбеляза, че за последните 20 години в историята на България има трима премиери - символ на криза, спад на икономиката и рецесията - Андрей Луканов, Жан Виденов и Сергей Станишев, уточни лидерът на СДС. По думите му единствено десницата може да извади страната от сегашното й състояние.
"България е като един много болен човек, които има нужда от опитен лекар иначе може да почине", коментира още Мартин Димитров. Според него единственото положително нещо на това правителство е фактът, че остава само един месец до края на мандата му. Кабинетът не укрепва кризата, а я създава, заяви още Димитров, цитиран от БГНЕС.
Той съобщи, че от Синята коалиция са набелязали 11 основни грешки на Тройната коалиция: реформите са спрени; еврочленството на България е провалено; България е опозорена и е превърната в нарицателно на корупция и източване на ДДС; създадени са държавни органи за репресия; сключени са неизгодни договори за доставка на природен газ; България е въвлечена в енергийни проекти вредни за нея; извършени са безпрецедентни корупционни схеми за заменки на имоти и гори; увеличен е броят на социално слабите и лишените от осигуровки; бюджетът е провален и правителството е проспало настъпването на кризата. dir.bg
 


Сходни връзки

Синята коалиция към Борисов: Времето изтича! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди