изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:36 EEST
Русенски общински съветници са задържани с подкуп    
Ред и сигурност Русе. Русенски общински съветници са задържани с подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те поискали от предприемач 30 000 лева, за да му съдействат. В Областната дирекция на полицията в Русе се оплакал мъж. Той заявил, че бил потърсен от общински съветници и му е поискан подкуп. Бизнесменът, собственик на имот в града, разказал, че имал намерение да извърши строителни дейности в имота, за които се налага да се вземе решение от Общинския съвет и поискал това със съответната процедура.

После бил потърсен от местни общински съветници, които му казали, че знаят за исканото от него решение на Общинския съвет в Русе и му поискали сумата от 30 000 лева, за да му съдействат.
Случаят бил докладван незабавно на Окръжната прокуратура в Русе, образувано е дознание и са предприети действия по разследване.
В хода на последвалите полицейски действия, извършени в пряка координация с Окръжната прокуратура, вчера около 19.30 часа в русенския квартал “Здравец” били задържани 69-годишният Т.П. и 44-годишният Н.Д.. До задържането се стигнало, след като двамата привикали предприемача в лекия автомобил на Н.Д. След кратък разговор те получили от него половината от исканата сума за подкупа - 15 000 лева.
На местопроизшествието бил извършен оглед. Иззети са предадените пари.
Мъжете били отведени в сградата на областната дирекция. Повдигнати са им обвинения и са им взети мерки за неотклонение – “задържане под стража” за 72 часа.
В резултат на проведените процесуални и оперативно-издирвателни действия е установена съпричастност към извършеното деяние на трети общински съветник.
Днес преди обед 41-годишният В.С. е доведен в ОДМВР-Русе за снемане на обяснения и установяване на съпричастността му към случая.
Работата по разследването продължава.
Дознанието се води за извършено престъпление по чл. 301 и чл. 304 б от НК.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Русенски общински съветници са задържани с подкуп | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Русенски общински съветници са задържани с подкуп
Автор: Anonymous да 2009-06-11 @ 13:06 EEST
интересно от коя партия са тия общински съветници....май там мнозинство имаше ГЕРБ:)))......
Русенски общински съветници са задържани с подкуп
Автор: Anonymous да 2009-06-12 @ 10:44 EEST
А  Добричкия  ГАМЕН матеев  ръчичките  му  да  исъхнат  дето  е  крал  наши  народни  пари,  и  очичките  му  да  изтекът  дето  с  тях  се  е  озъртал  за  да  гледа  на  кой да  даде  подкуп  за  да  ЗАВЗЕМЕ  ГРАДСКИЯ  ПАРК...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди