изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:54 EEST
НАЦИОНАЛНА СРЕЩА "ЕФЕКТИВНО И ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ В ОБЩИНИТЕ"    
НовиниКурортът Албена вчера бе домакин на национална среща "Ефективно и прозрачно управление в общините - какво постигнахме досега" по проекта на НСОРБ "Гражданите и общината - партньори за прозрачна и ефективна местна администрация".

Той се реализиран в рамките на ОПАК. В рамките на проекта беше извършено подробно проучване за практиките в общините за открито, прозрачно и отговорно управление, което беше представено на годишната среща на местните власти. Едновременно с това бяха избрани 13 пилотни общини, сред които и Добрич, които приоритетно ще прилагат мерките за добро управление на базата на разработени едногодишни планове. Всички общини разработиха планове, които включват мерки, както за подобравяне работата с гражданите, така и такива за цялостно по-ефективно и най-вече прозрачно управление на местно ниво. Сдружението ще осигури на пилотните общини целеви обучения по заявени от тях теми, като едновременно с това ще предоставя консултации на всички общини по значими за тях проблеми, свързани с ефективното и прозрачно управление.
На форума в Албена са представени обобщено резултатите от прилаганите мерки по добро ефективност и прозрачност. На нея е дискутиран и проект за Национална програма по пилотното прилагане на Стратегията за иновации и добро управление в България. На заключителния национален форум през месец юли в София ще бъде отчетен напредъкът на българските общини по прилагането на мерките по ефективно и прозрачно управление, нашият опит като пилотна държава по прилагането на Стратегията ще бъде разпространен сред останалите европейски страни.
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНА СРЕЩА "ЕФЕКТИВНО И ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ В ОБЩИНИТЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди