изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:43 EEST
Добричкият окръжен съд даде ход на дело за пътен инцидент, с 16-годишна жертва    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу 38-годишния Селяйдин М. А. от с. Соколово, община Балчик. Той е обвинен, че на 26.10.2008 г. при управление на лек автомобил „Опел Омега” на 2 км след Кардам по пътя в посока с. Чернооково, в пияно състояние, нарушавайки правилата за движение по пътищата, по непредпазливост е причинил смъртта на 16-годишно момче.



 

Според повдигнатото му обвинение около 01.00 часа същия ден обвиняемият употребил около 100 гр. ракия в дома си в с. Соколово, община Балчик, след което решил да посети майка си в с. Спасово, община Ген. Тошево. Той взел за придружител 16-годишния си племенник, против неговото желание. Селяйдин А. управлявал автомобила с висока скорост, която непосредствено преди инцидента е била около 119 км в час. На два километра след с. Кардам, при преодоляване на ляв завой, той загубил управлението на колата, тя излязла вдясно извън пътя и се блъснала в крайпътно дърво. Към 06,15 ч. свидетел по делото, пътувал по същия път, чул викове за помощ и видял, че Селяйдин А. не може да си отвори вратата и бил притиснат от седалката на автомобила. На предната седалка до него бил починал 16-годишния пътник.

Обвиняемият призна пред Добричкия окръжен съд вината си. Той обясни, че е бил заслепен от идващ насреща автомобил.

Днес Добричкият окръжен съд изслуша свидетелите по делото, две вещи лица, изготвили поотделно по четири технически експертизи и вещото лице, изследвало кръвна проба на Селяйдин А. Заключението на последния експерт е, че около 04,30 ч. обвиняемият е бил в лека степен на алкохолно опиване с около 1,15 промила алкохол в кръвта.

Делото е отложено за 13.07.2009 г., когато ще бъде изслушан съдебният лекар, изготвил медицинска експертиза за причините за смъртта на 16-годишния.

 

12.06.2009 година                                         Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд даде ход на дело за пътен инцидент, с 16-годишна жертва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди