изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:01 EEST
Добричкият окръжен съд потвърди наказание на некоректен потребител на стоков кредит    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди наложеното на 29-годишния Васил А. Г. наказание от 3 години „лишаване от свобода” при първоначален строг затворнически режим. Той е признат за виновен от Районен съд – Добрич, че на 26.11.2007 г., при условията на опасен рецидив и чрез използване на документ с невярно съдържание е получил без правно основание чуждо движимо имущество – миялна машина „Аристон” на стойност 769 лв., собственост на компания за потребителско кредитиране.

 Васил Г. отишъл в магазин за бяла техника в Добрич с намерение да закупи въпросната машина на изплащане. Той представил на продавач-консултантите данните от личната си карта и заявил, че работи във фирма, в която е установено, че никога не е бил ангажиран. Продавач-консултант попълнил искането-договор за отпускане на стоков кредит, а  Васил Г. го подписал. Искането му било одобрено от фирмата – лизингодател,  подсъдимият заплатил първоначалната вноска от 20%, равняваща се на 269 лв. и получил миялната машина. В следващата 1 година той е трябвало плаща ежемесечно вноски от 50,25 лв. Васил Г. не е привел нито една от тях. В хода на досъдебното производство било установено, че той е посочил адрес, на който не живее и не би могло да бъде открит за изпълнението на договора.

Васил Г. е осъждан многократно, включително и с ефективно изтърпяване на наказание „лишаване от свобода”. Срещу него се водят и други досъдебни производства. Той е завършил основно образование, безработен е, неженен.

Добричкият окръжен съд прецени, че претенцията на подсъдимия да бъде оневинен е несериозна и съдебният акт на районния съд следва да остане в сила. Наложената наказателна принуда съответства на степенна на обществена опасност на деянието му и на неговата личност и е необходима за поправянето и превъзпитанието му.

Решението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

15.06.2009 година                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд потвърди наказание на некоректен потребител на стоков кредит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди