изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:58 EEST
Добричкият окръжен съд потвърди присъда за опит за кражба от фирма    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд  потвърди наложеното на 17-годишния Карани Ю. Р.  наказание от 3 месеца условно „лишаване от свобода” с 3 години изпитателен срок и на 21-годишния Яя Ш. Я. – 1 година „лишаване от свобода” при първоначален общ затворнически режим.

Районен съд – Добрич, ги е признал за виновни, че на 05.07.2008 г. в съучастие помежду си, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на техническо средство, са отнели от владението на добричка фирма метални елементи на стойност 3 825,70 лв. Деянието им е останало недовършено по независещи от тях причини.

По делото е установено, че около 16 ч. на 05.07.2008 г. пазач на фирмата обикалял поверения му обект и забелязал две лица от ромски произход, стоящи от   външната страна на оградата край конска каруца. До тях на земята имало множество метални елементи – опорна греда, стойка и врата от фургон и други. Непознатите потвърдили, че смятат да ги натоварят и отнесат. Пазачът забелязал омаслените ръце на непознатите и решил, че предметите са изнесени от охранявания обект. Двамата помолили охранителя да не съобщава на полицията и избягали с каруцата. След сигнал на пазача органите на реда са задържали Карани Р. и Яя Я. с каруцата на околовръстен път на Добрич. Те са признали, че са разбили катинара на склад с намерения в каруцата метален лост и от него са изнесли металните изделия, открити край оградата на фирмата. Съдът приема, че независимо от непълнолетието си, Карани Р. е можел да разбира свойството и значението на извършваното и е могъл  да ръководи постъпките си. За Яя Я. деянието е извършено при условията на повторност в немаловажен случай.

Карани Р. живее в с. Тянево, община Добричка,, а Яя Я. в гр. Добрич. Двамата имат начално образование, безработни са, неженени, събраните за тях данни им дават лоши характеристики. Срещу всеки от тях се води друго досъдебно производство. Яя Я. е осъждан.

Въззивният съд установи, че постановената присъда е законосъобразна и правилна, а определеното от Районен съд – Добрич, на Карани Р. и на ЯЯ Я. наказание е в рамките на законоустановения минимум.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

 

17.06.2009 година                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд потвърди присъда за опит за кражба от фирма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди