изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:25 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБлагоевград. В сектора противодействие на организираната и тежката престъпност в ОДМВР-Благоевград е извършена проверка за “продажба на дете” на гръцки граждани. Установени са престъпната схема, както и  съпричастните към извършеното престъпление. Събрани са данни, че през  май миналата година М.Х. от Петрич довел в Сандански двама гръцки граждани при момиче /В.И./ от същия град, което по това време било в напреднала бременност.

На срещата гръцкият гражданин Т.Т. уговорил В.И., да роди в Гърция и срещу съответно заплащане да остави детето си за осиновяване от него и съпругата му там. Установено е, че на през юни 2008 г. В.И. родила момиченце в клиника в Серес и продала новороденото там. Срещу получена сума пред нотариус в същия град тя подписала документ, с който се отказва от права върху дъщеря си и я предава за осиновяване от семейството на установения гръцкия гражданин и съпругата му. По случая се води досъдебно производство към момента срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.182а ал.3 от НК Работата по случая продължава.
Вчера към 14 часа в РУМВР - Банско М.Г. от Добринище депозирала жалба, че била измамена. Неизвестен се представил като познат на нейни близки роднини и поискал на заем пари, за да купи строителни материали. След като я заблудил, той взел от нея 150 лв. Полицаите незабавно предприели издирване и установили извършителя - Г.М. /55 г./ от Симитли. По случая е образувано досъдебно производство.

СДВР. Криминалисти от Четвърто РУМВР са разкрили извършител на грабеж над 46-годишна столичанка. На 13 юни жената се оплакала, че на бул.”П.Ю.Тодоров”, на детска площадка между жилищни блокове, непознат я нападнал и отнел чантата й с лични документи, портмоне с около 1600 лева и други вещи. Три дни по-късно е заловен извършителят на престъплението А.Г./24 г./, известен на органите на реда. Повдигнато му е обвинение по чл.198 от НК и е задържан под стража за 72 часа.
В Пето РУМВР преди два дни постъпила жалба от представител на БТК, че в кв. Сеславци, от колекторна шахта е извършена кражба на 70 метра телефонен кабел. След проведената оперативно издирвателна работа криминалистите установили авторите на кражбата – 18-годишния К.Г. и 28-годишния И.Г., криминално проявени. Те са обвинени в престъпление по чл.195 ал.1 от НК и им е наложена мярка “подписка”. Телефонният кабел е намерен и иззет.

Плевен. Двама плевенчани са задържанти с наркотици при полицейска операция. Около 16 часа на бул. «Ген. Скобелев» в Плевен при проверка 20 годишен изхвърлил на земята 6 полиетиленови сини топчета със светлокафяво прахообразно вещество. При полевия тест веществото показало реакция на хероин. Полицейска проверка установила, че срещу него има заведен заявителски материал за престъпление, свързано с наркотиците, не е осъждан. Задържан е за 24 часа. Около 16.30 часа на същото място е спрян за проверка друг плевенчанин – 34 годишен. Мъжът изхвърлил на земята политиленово топче с размери 5/5см. с 20 дози хероин. Проверка изяснила, че той има седем заявителски материала за кражби и притежаване на наркотици. Осъждан е за престъпление по чл. 354 «а» от НК. Задържан е за 24 часа. Предстоят експертизи на иззетата дрога. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
     
Кюстендил. Вчера дупнишки полицаи открили обявен за издирване джип УАЗ - обект на престъпление. Проверката е извършена в Сапарева баня, автомобилът бил ползван от 41-годишният В.Г., който го карал без регистрационни табели. При изясняването на собствеността е установено, че джипът бил отнет в Самоков след грабеж през март т.г. и тогава е обявен и за издирване.  Уведомени са прокуратурата и РУМВР – Самоков.  Автомобилът е предаден на служители на РУМВР – Самоков, които работят по случая.
Вчера кюстендилски полицаи задържали 20-годишния И.Б. за серия извършени кражби. Собствениците на две къщи в града и на лека кола “Мерцедес” сигнализирали полицията за взломно проникване в собствеността им и отнети инструменти и други вещи. Действията на полицаите са улеснени от дадените от един от потърпевшите описания  и за по-малко от час 20-годишният И.Б. – Фаро, е открит и задържан, всички откраднати вещи са иззети от дома му. Уведомена е прокуратурата, Фаро ще остане в ареста 72 часа. Той е известен като извършител на множество кражби, до момента срещу него се водят 14 разследвания. Работата продължава РУМВР – Кюстендил.

Пловдив. Тийнейджър е  задържан непосредствено след извършен от него грабеж в Пловдив. Вчера в Четвърто РУ е съобщено, че около 18 часа в двора на ОУ”Димо Хаджидеков” непознат младеж отнел мобилния телефон на 13-годишно момче. След бързите професионални действия  на полицаите нападателят - Н.Л./19 г./ от Пловдив, е бил заловен. Той е задържан за 24 часа в ареста и срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Пари и документи били откраднати от камион и микробус. Около 15 часа през незаключена шофьорска врата от кабината на товарен “Мерцедес”, паркиран на една от колонките за зареждане на гориво на бензиностанция “ШЕЛ” на пътя Пловдив-Пазарджик, били откраднати близо 5000 лева. Парите били оставени между седалките на кабината. Вчера в Пловдив от служебен микробус “Мерцедес Бенц” по време на разтоварна дейност е била извършена кражба на мъжка чантичка със 140 лева и документи. Бусът, оставен с незаключени врати, бил паркиран пред магазин в ж.р.”Тракия”.

Бургас. На 14 юни в РУМВР-Поморие бе съобщено за кражба на дамска чанта от апартамент на ул. «Професор Стоянов» в града, собственост на 66-годишна руска гражданка. В апартамента е проникнато през оставена отворена врата на балкона на първия жилищен етаж. В чантата имало задграничен и граждански паспорти, 4000 лева, 700 евро и мобилен телефон. При проведената оперативно-издирвателна работа служители на РУМВР установили извършителя – криминално проявения А.М./37 г./ от Поморие. Част от вещите са намерени и иззети. А.М. е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължава.
Вчера към 15.30 часа служители от Пето РУМВР-Бургас задържали по сигнал в района зад бл. 15 в к/с «Изгрев» криминално проявения бургазлия Ц.И./25 г./. У него са намерени и иззети 18 полиетиленови торбички с жълтеникаво прахообразно вещество, 18 розови и бели таблетки /реагирали при полевия тест на амфетамин/ и три полиетиленови торбички със зелена суха маса /реагирала на марихуана/. Ц.И. е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас.

ОДМВР-София. Служители на РУ-Ботевград задържаха четирима гастрольори от Луковит, ограбили “Пежо 405” и “Фолксваген Голф”. Вчера през нощта по време на обход в ж.к. “Саранск” полицейски автопатрул спрял за рутинна проверка “Фолксваген Голф” с ловешка регистрация. Двама от возещите се в него хукнали да бягат към автогарата, като успели да се качат в такси, а шофьорът и возещият се до него младеж били спрени от полицаите. За бягството на двамата младежи били уведомени и съседните районни управления. Не след дълго автопатрул от РУ-Луковит спрял таксиметровия автомобил, задържал бегълците и ги предал на РУ-Ботевград. В хода на разследването е установено, че четиримата – И.И. /19 г./, А.А. /19 г./, М.М. /18 г./ и А.А./20 г./ са стари познайници на полицията, регистрирани за кражби. Криминалисти констатирали, че същата нощ младежите разбили голф и откраднали тонколони, усилвател и басов говорител, а от паркирано наблизо пежо отнели куфарче с инструменти и риболовни принадлежности. Четиримата са задържани в РУ-Ботевград с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е дознание. Криминалисти работят за установяване на съпричастността им към други кражби на части и вещи от МПС в района.
Костинбродски полицаи задържаха крадец на мотопед “Хонда”. На 16 юни преди полунощ в местното РУ е получен сигнал за противозаконно отнемане на мотопед от двора на собственика в с. Петърч. След съвместни действия на полицейския автопатрул и собственика авторът на деянието бил задържан. 31-годишният П.В. се опитал да избяга, при което леко катастрофирал и счупил ключица. Младежът бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Софиянецът е стар познайник на полицията, известен за кражби, наркозависим.   
Крадец, който се опитал да избяга с автобус, бил задържан от служители на РУ-Костинброд вчера. И.Н. /40 г./ проникнал във вила в с.Чибаовци и откраднал оттам каквото му попадне – медни проводници, душбатерии и инструменти, които натъпкал в големи торби. Докато чакал на спирката за автобуса, полицаите го спипали. Мъжът хвърлил торбите и побягнал, но бил задържан. Познатият на органите на реда е задържан за 24 часа. В момента се изяснява съпричастността му към други кражби от вили в района. По случая се води дознание.

Пазарджик. 47 стека с цигари без бандерол иззели служители на РУМВР-Велинград. Вчера около 11.30 часа полицаите проверили склад за хранителни стоки, собственост на частна фирма. Станало ясно, че в помещението управителят Т.Ю./38 г./ от Велинград продава и държи на склад цигари без бандерол. Открити са общо 47 стека кутии от различни марки. Т.Ю. е задържан, а срещу него е образувано бързо полицейско производство.

ПТП. Полицията залови водач, блъснал пешеходец в с.Христо Даново и избягал. Вчера около 9 часа на паркинга в центъра на селото лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Д.Р./23 г./ от същото село, при движение на заден ход блъснал 70-годишния Д.Х. Пострадалият е с охлузване на единия крак. След инцидента шофьорът на колата напуснал мястото на произшествието, но бързо е издирен.
На 17 юни около 19.30 часа на главен път Е-79, посока Видин-ГКПП Ферибот (срещу СОМАТ) възникнало пътно-транспортно произшествие. Видинчанинът И.И./42 г./, управлявайки с несъобразена скорост мотоциклет “Сузуки 750” при ляв завой излязъл вдясно от пътя и се преобърнал. Мотористът е транспортиран във видинската болница, където по-късно е починал. По случая в РУМВР-Видин е образувано досъдебно производство.
Вчера към 10.15 часа на пътя от с.Мъдрец, община Гълъбово за с.Полски Градец, община Раднево се движел нерегистриран мотоциклет "Пиаджо", управляван от неправоспособния Г.Х. (37 г.) от Стара Загора. При движение с несъобразена скорост на ляв завой водачът изгубил контрол над управлението на мотоциклета и се ударил в крайпътната мантинела. В резултат на удара мотоциклетистът е с охлузни рани по главата и е настанен е за наблюдение в болница без опасност за живота. Пострадал е и возещият се на мотоциклета 50-годишен мъж от с. Маца, община Раднево, който също е отведен за лечение в Стара Загора, с опасност за живота. При извършената проверка на водача, техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта му с концентрация 2,92 промила. Взета му е кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

ПБС. Днес към 2 часа в Четвърто РУМВР-Бургас е съобщено за горящи коли, паркирани пред кметството в к-с. «Меден Рудник». Установено е, че горят «Шевролет спарк» и «Фиат Ритмо». Пожарът е потушен от два противопожарни автомобил с шестима огнеборци. От инцидента автомобилите са с изгорели предници. Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието.

MVR.BG

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди