изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:42 EEST
Барозу получи подкрепа за нов мандат    
Европейски съюз Лидерите на ЕС подкрепиха Жозе Мануел Дурау Барозу за втори мандат като председател на Европейската комисия, предаде Ройтерс. Свободна, отворена и просперираща Европа, която използва максимално потенциала на общия пазар и общата валута - това е едно от нещата, които трябва да бъдат постигнати през следващите пет години, смята председателят на Европейската комисия Жозе Барозу.

 Програмата му за следващ мандат включва още укрепване на индустрията, развитие на услугите и селското стопанство, инвестиции в инфраструктура, наука, изследвания и иновации.

„Искам Европа, която помага да бъдат създадени повече и по-добри работни места", пише Барозу в специално писмо до държавните и правителствени ръководители на страните-членки, изпратено в навечерието на днешното им заседание в Брюксел. Тази вечер предстои европейските лидери да изслушат Барозу за програмата му и след това да решат дали да го номинират за втори мандат.

В писмото си до тях той заявява, че това би било чест за него, ако те споделят визията му за Европа, както и оценките му, че „в момент на криза повече от всякога са нужни силен Европейски съюз и силна Европейска комисия". news.bg

 


Сходни връзки

Барозу получи подкрепа за нов мандат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди