изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:17 EEST
В. ВЪРБАНОВ КЪМ ФЕРМЕРИТЕ: НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ПРОДАВАТЕ    
Политика Със съвет към земеделските производители, ако могат, да задържат продукцията си и да не бързат да продават, се обърна бившият земеделски министър, водач на листата на Синята коалиция за Добричка област и мажоритарен кандидат за депутат Венцислав Върбанов.

Вчера той присъства на Открития ден на пшеницата в Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево. Сподели, че е имал възможност да разговаря с много земеделски производители от региона. Всички са споделили притесненията си не само от сушата и по-ниските добиви, но и от ниските цени, на които търговците им предлагат да изкупят продукцията им. Искам да посъветвам тези, които могат, да задържат зърното си, да не бързат да продават, тъй като цените на зърното ще вървят нагоре, каза Венцислав Върбанов. Той посочи, че някои търговци се възползват от финансовите затруднения на фермерите и предлагат да изкупуват продукцията им направо от комбайните или "на зелено" на обидно ниски цени от 160-170 лева за тон. В същото време себестойността на продукцията е много по-висока, каза той. Другият проблем, който фермерите споделят с бившия министър на земеделието и настоящ кандидат за депутат, бил с плащанията по САПАРД. Всички питат кога ще започнат да получават парите си по САПАРД, каза В. Варбанов. Според него, трябва нещата да се сложат на масата и да се коментира какво може да се направи, за да получат земеделските производители полагащите им се пари.
Още повече, че очакванията на В. Върбанов за добивите от пшеницата не са толкова оптимистични, както на  Министерството на земеделието и храните. Очакванията му са тази година фермерите да получат с 30-40 процента по-ниски добиви от миналата година.
 


Сходни връзки

В. ВЪРБАНОВ КЪМ ФЕРМЕРИТЕ: НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ПРОДАВАТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди