изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:47 EEST
"ФОТОВОЛТАИК ТЕРВЕЛ 1" СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИТОР КЛАС "А"    
ИкономикаЕнергийното министерство събра бранша на празничен коктейл

Празничен коктейл по повод Деня на енергетика се проведе в Добрич, на който присъства лично министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Покана бе отправена за празника към представители на енергийния бранш от Североизточна България, Българския енергиен холдинг, Националната електрическа компания, "Булгартрансгаз", представители на местната власт, съобщиха от пресцентъра на министерството.
По време на празничния коктейл се проведе и церемония по връчването на сертификат за инвеститор клас "А" на инвеститорска група, която планира в следващите девет месеца изграждането на един от най-големите фотоволтаични паркове в страната - "Фотоволтаик Тервел 1".
В края на минилата година още инвеститорската група, в чийто състав влизат австрийската "Киото" АД и швейцарската "Конторал" АД представиха в общината в Тервел своето инвестиционно намерение. Групата планира изграждането на централа с мощност от 5 мегавата, като тя ще е разположена на площ от 300 дка непродуктивна земя в посока Тервел - Честименско. При представяне на проекта си инвеститорската група е заявила, че заради специфичната технология за рамките и самите фотопанели, строежът на тези дейности ще е възложен на външни специалисти, но дейностите по поддържащите съоръжения и локалната инфраструктура ще бъдат възлагани на местни изпълнители и доставчици. Изграденият парк ще бъде обслужван основно от български специалисти и местни хора.

 

 


Сходни връзки

"ФОТОВОЛТАИК ТЕРВЕЛ 1" СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИТОР КЛАС "А" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди