изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:05 EEST
Уникална измама с дебитни карти е разкрита в Русия и Украйна    
По светаМащабна схема за извличане на пари от дебитни карти беше разкрита на територията на Русия и Украйна, съобщи сп. "Ню сайънтист". Измамата е разчитала на специален софтуер, който е позволявал да се получи необходимата информация за "клониране" на дебитните карти. "Никога не съм виждал такова нещо", заяви пред списанието Андрю Хенууд от "Тръстуейв" - компанията, разкрила измамата.

Подозренията са, че в Украйна и Русия е действала цяла група, включително служители на банкова група, чието име не се споменава и чиито банкомати са били атакувани от крадците. Измамниците са успели да инсталират софтуер в самите машини (затова са и съмненията за вътрешни хора), който им е позволил да извлекат всички номера на карти и техните ПИН кодове, с които са теглени пари за деня. Това е давало възможност всяка карта да бъде дублирана от престъпниците. Любопитно е да се отбележи, че тези данни са били разпечатвани на хартия от самия банкомат - по същия начин, по който апаратът издава разписка за състоянието на определена сметка. "Как, по дяволите, са успели да инсталират софтуера в машините", коментира Лейхън Гън от EAST - организация, която се занимава със защита на данните на потребителите на банкомати. "Невероятно е докъде са стигнали, за да подкупят софтуерните инженери", смята Колин Уитакър, експерт от същия бранш. По данни на EAST през миналата година в Европа измамите с банкови карти са стрували на потребителите почти 480 млн. евро.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Уникална измама с дебитни карти е разкрита в Русия и Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди