изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:43 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЪРГОВЦИ УВЕЛИЧИХА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА    
Любопитно750-грамов хляб "Добруджа" вече се продава в някои магазини в Добрич за 300-310 лв., съобщиха пенсионери. Досега купували този вид насъщен за 250 лв. Хлебозаводът в града не е повишавал цената на хляба, казаха от отдела по маркетинг във фирмата. Може би търговците сами са го увеличили, коментираха още от фирмата. Преди дни изпълнителният директор на Хлебозавода Енчо Малев заяви, че фирмата разполага с достатъчно суровини и, ако след деноминацията на лева не се повишат компонентите за производство, то заводът няма да увеличава цените.


ОТ ЮЛИ ПО-СКЪПА ВОДА

От следващия месец цената на водата се увеличава, научи НДТ. Новината бе потвърдена и от управителя на водното дружество. "Увеличаването не е заради деноминацията на лева, а заради поскъпването на цените на еленергията и горивата" - поясни още водният шеф. "ВиК" харчи на месец 370-380 млн. лева за ток и около 30 млн. лева за гориво. До 1 януари 1999 г. градът ни беше едноличен водач в ранглистата на скъпа вода в страната.
НДТ - 24 юни 1999 г.
 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЪРГОВЦИ УВЕЛИЧИХА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди