изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 07:05 EEST
КРИЗАТА СЕ ОТРЯЗАВА НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ГАЗ НА БАЛКАНИТЕ    
ИкономикаСредно с около 20 на сто е спадът на потреблението на газ от балканските държави. Това обяви пред журналисти изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Ангел Семерджиев.


"С 25 % е свито потреблението на газ от Гърция, 20 на сто са намалели исканите количества и от Турция и горе-долу толкова е и спадът от транзита ни за Македония" - каза Семереджиев. Той заяви още, че през реновираната компресорна станция в Кардам годишно могат да бъдат транзитирани без проблем 20 млрд. куб. м газ, а към момента мощностите са натоварени с около десетина хиляди кубика синьо гориво. Според изпълнителният директор на българското транспортно дружество на синьо гориво обаче се очаква увеличение на заявените количества газ за транзитиране. Семерджиев добави, че като цяло принципно през летните месеци винаги потреблението е по-малко, спрямо зимния период. 62-ма души е персоналът, който денонощно се грижи за Компресорната станцията. Той заяви още, че в страната има още 5 такива, но е реновирана тази в Кардам първо, защото тя е ключова за газопреносната система към Балканите.


 


Сходни връзки

КРИЗАТА СЕ ОТРЯЗАВА НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ГАЗ НА БАЛКАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди