изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:19 EEST
НА ЕНЬОВДЕН В "СТАРИЯТ ДОБРИЧ" МЛАДИ И СТАРИ ТЪРСИХА ОМАЙНОТО БИЛЕ    
Празници

Кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ спазиха традицията и минаха под венеца за здраве. Много добричлии се събраха вчера в уютната атмосфера на стария град, където за поредна година бе отбелязан празникът Еньовден. На този ден се гадае за здраве, женитба и плодородие.



Организатори на събитието бяха дамите от аптека "Старият Добрич" и Регионалният исторически музей. Млади и стари минаха под Еньовския венец за здраве, вкусиха от ароматния билков чай и отнесоха китка здравец. За народните традиции, свързани с отбелязването на празника, говори етнографът Надежда Иванова. "Това е ден, в който българинът почита билките и тяхното целебно свойство" - разказа тя и добави, че на този ден слънцето застава в най-високата си точка. Н. Иванова символично призова добричлии да се огледат за омайното биле и, дай Боже, да открием тази билка, която ще ни излекува и ще ни спаси.

Специален поздрав към всички отправиха очарователните възпитаници на детски клуб "Мариана", които изпълниха няколко песнички. Бурни овации заслужиха и талантливите момичета и момчета от Фолклорната танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Със свои изпълнения в програмата участва и флейтистката Росица Бояджиева.

Сред гостите на Еньовден бяха и водачът на листа и мажоритарен кандидат на ПП ГЕРБ Румен Иванов, както и кандидатите за депутати Тодор Георгиев и Ваня Донева. Те спазиха традицията и минаха за здраве под Еньовския венец. НДТ

Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ

















 


Сходни връзки

НА ЕНЬОВДЕН В "СТАРИЯТ ДОБРИЧ" МЛАДИ И СТАРИ ТЪРСИХА ОМАЙНОТО БИЛЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди