изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:52 EEST
Сензационно САЩ се подигра с Испания    
Спорт"Янките” изхвърлиха Европейския шампион след победа с 2:0 в първия полуфинал от турнира за купата на Конфедерациите в ЮАР.

САЩ сътвори голямата бомба на турнира в ЮАР година преди началото на първото Световно първенство по футбол в Африка. След като стартираха с две загуби в предварителна група “B” от Италия с 1:3 и Бразилия с 0:3, американците успяха да се класират за полуфиналите на надпреварата с убедителна победа над шампиона на Африка Египет с 3:0. Истинската бомба, която “янките” хвърлиха обаче, бе тази вечер в полуфиналния сблъсък срещу Европейския шампион Испания. САЩ изхвърли “Ла Фурия” от надпреварата след успех с 2:0 благодарение на головете на Алтидор в 27-ата минута и Демпси след почивката в 74-ата минута.

САЩ започна много силно срещата, като още в началните минути имаше няколко изгодни положения за гол. След това постепенно испанците наложиха стила си на игра и пропуски пред вратата на Тим Хауърд направиха Фабрегас, Фернандо Торес и Вия.

Първото попадение в срещата бе дело на нападателя на "янките" Джоузи Алтидор, който се възползва от извеждащ пас в наказателното поле и със силен удар не остави шансове за Икер Касияс, който докосна кълбото, но не успя да го отклони във вратата си.

През втората част "Ла фурия" заигра още по-активно, като на моменти обсаждаше вратата на Тим Хауърд, но изравнителен гол така и не падаше. Така се стигна до 74-та минута на срещата, когато американците подсигуриха преднината си с втори гол, дело на Клинт Демпси, който засече центриране на Донован, при което Серхио Рамос сбърка и Демпси бе точен отблизо, за да оформи крайното 2:0.

Испанците наложижа осезаем натиск и нападаха непрекъснато, но пропуски на Давид Вия, Шаби Алонсо и Сеск Фабрегас ги лишиха от нещо повече в този мач, който американците доиграха с 10 човека, след като защитникът Майкъл Брадли получи директен червен картон за грубо нарушение.

С този успех, американците нанесоха първо поражение на Испания от месец ноември 2006-а година. До този момент испанците имаха 35 мача без загуба, от които 15 поредни победи. Така "Ла Фурия" ще продължи да дели с Бразилия рекорда за най-много срещи без допусната загуба.

САЩ ще спори за титлата на турнира с победителя от другия полуфинал, който е утре от 21:30 часа между отборите на Бразилия и домакина ЮАР. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Сензационно САЩ се подигра с Испания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди