изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:13 EEST
"АКВАБУЛ" СТОПАНИСВА ЧАСТ ОТ МИНЕРЛАНАТА ВОДА    
ИкономикаНа своето заседание миналата седмица правителството е взело решение фирма "Аквабул" да е концесионер на част от минералната вода в Североизточна България, информира правителственият сайт.

 Фирмата ще добива подземни води с температура по-висока от 20 градуса на териториите на областите Добрич, Варна и Шумен. Определеният общ годишен експлоатационен ресурс за добив от сондажа е 94 608 куб. м, като планирата инвестиция за първите две години е в размер на 1 094 052 лв. Концесията е за 25 години, като дружеството ще изгради бутилиращо предприятие.
Вчера на редовното си заседание правителството трябваше да се произнесе по предложението на вицепремиера Меглена Плугчиева за учредяване на сервитутни права на енергиен обект върху гори и земи от горския фонд - публична държавна собственост, в полза на "Ей и Ес Гео Енерджи" ООД, разположени в землищата на каварненските села Българево, Свети Никола, Хаджи Димитър и Поручик Чунчево и определяне на обезщетение във връзка с прокарване на въздушен електропровод 110 кW за присъединяване на ветроенергиен парк "Св. Никола" към електроенергийната система и подземен електропровод 20 кW, свързващ генератори, намиращи се в имоти на "Гео Пауър" ООД.
Сред точките в дневния ред на заседанието бе и решение за откриване на производство за разрешение за търсене и проучване на нефт и газ на територията на Каварненска община, като се предвижда то да бъде обявено чрез конкурс.
 


Сходни връзки

"АКВАБУЛ" СТОПАНИСВА ЧАСТ ОТ МИНЕРЛАНАТА ВОДА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"АКВАБУЛ" СТОПАНИСВА ЧАСТ ОТ МИНЕРЛАНАТА ВОДА
Автор: Anonymous да 2009-06-26 @ 22:23 EEST

Уважаема редакция!

Оказва се за пореден път, че каквато ни е държавата, такива са ни и журналистите, особено местните :(:(:( Може и да коментираме как така при 5 екипа журналисти преди седмица, чак сега излиза иначе вярното, но скандално изявление на Доган, и то геройски разкрито от хора на ГЕРБ, ама нека си погледнем собствената нивичка. За пореден път добричките журналисти се оказват само едни преписвачи, и то лоши преписвачи. Твърдението се отнася и за колегите Ви папагали и от Дарик-радио и от в."Добруджанска трибуна" и за Вашия многоуважаем вестник и за другите медии. Понякога правите такива безмозъчни Copy/Paste, че на човек му иде да вие и да плаче. Никаква гражданска позиция, никакво допълнително разследване, никаква различна информация и гледна точка. Съжалявам, но сте много жалки!

А сега да дойдем на конкретния въпиющ пример от тази иначе интересна и важна за развитието на региона новина или сбор от новини. Дори в самото Решение на Министерски съвет става въпрос единствено за добив на минерална вода и нов завод в с.Константиново, Варненско (не мисля ,че има такова село и в регион Добрич ?), така че тази новина нас въобще не ни касае.  Да, ама трябват мислещи хора, а не журналисти! Май от кризата си нямате нито коректор, нито редактор, какво ли си имате?!?! В новината се казва, че това е вода от район „Североизточна България” – област Варна, област Добрич и област Шумен – участък „Варна”--- а-а-а-а имено "участък Варна", а не както Вие сте написали, че ще вадим вода и от трите области. Поне четете всичко от сайта на Министерски съвет, или Закона за водите, за да видите какво означават специфичните термини, а не да се излагате като кифладжии. Като знам американците как си пишат статиите, там няма да Ви дадат и да натискате копчето на копирната машина, а камо ли да пишете "статии"- то Вашето си е само запълване на пространството. Жалко за добричката журналистика, но не се кахърете- не сте само Вие единствените. ( С уважение Един съвсем малко сведущ по въпросите на водите)

РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР ЗА ДОБИВ НА ЧАСТ ОТ МИНЕРАЛНАТА ВОДА ОТ РАЙОН „СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ” – ПОДЗЕМНИ ВОДИ ОТ МАЛМОВАЛАНЖСКИЯ ВОДОНОСЕН ХОРИЗОНТ С ТЕМПЕРАТУРА, ПО-ВИСОКА ОТ 20ºС – ОБЛАСТ ВАРНА, ОБЛАСТ ДОБРИЧ И ОБЛАСТ ШУМЕН – УЧАСТЪК „ВАРНА”, ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, РАЗКРИТА ЧРЕЗ СОНДАЖ № Р-82-Х, С. КОНСТАНТИНОВО, ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА

 

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди