изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:55 EEST
РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ БАЛИК - ПЧЕЛНИК    
НовиниОт пресслужбата на Областно пътно управление съобщиха, че вече е стартирал ремонтът на пътен участък Балик - Пчелник по път III - 7105.

Ремонтните дейности се извършват по нова технология, състояща се в студено рециклиране на пътната настилка, добавяне на допълнителен пласт от трошен камък, който се стабилизира с цимент и химически добавки, след което се полага износващия пласт от плътен асфалтобетон, допълват от управлението.
Ремонтираната отсечката е с дължина 5 км, като през последните 20-ина години пътят бе практически непроходим. От ОПУ заявяват, че след приключване на ремонта на пътната отсечка реално ще се скъси с около 14 км пътят от село Балик до Добрич, а от Житница и околните села до Силистра ще се скъси пътя с около 50 км. Така ще се разтовари и трафикът по второкласния път, свързващ Добрич със Силистра и използван през летните месеци от тежкотоварните автомобили, превозващи селскостопанска продукция. Предвижда се ремонтът да приключи до края на юни, като изпълнител на обекта е "Пътно строителство" АД.
 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ БАЛИК - ПЧЕЛНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди