изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:07 EEST
Десетки убити и ранени при взрив на газ в Италия    
По света Най-малко 13 души загинаха, 50 бяха ранени, 35 от които тежко, при експлозия в италианския град Виареджо на два ж.п. вагона с втечнен газ, предаде Франс прес.

Две малки сгради са рухнали от взривната вълна. Едната била обитавана от 18 души, повечето от които са спасени, но спасителните екипи се опасяват, че под руините може да има още затрупани хора, допълва агенцията, на която се позова БТА.
Спасителите извадиха изпод отломките на рухнала сграда телата на две деца. Тежко ранени са 36 души, сред които двама малолетни. Петнайсет души са откарани в различни клиники за реанимация.
Цистерните избухнаха малко след полунощ на гарата във Виареджо, западно от Флоренция. Точната причина за злополуката още не е известна. Знае се, че двата вагона-цистерни са дерайлирали и са се взривили. Избухнал е пожар, който е обхванал и десетина къщи на съседна улица. Жителите им са евакуирани.
Близо 300 пожарникари от цяла Тоскана, Лигурия и Емилия-Романя са мобилизирани в спасителните операции. Композицията е пътувала от пристанището Ла Специя към Пиза.
Италианските власти изключват версията за атентат като причина за железопътната катастрофа, предаде ИТАР-ТАСС. Най-вероятна причина за аварията на товарния влак е повреда в спирачната система. Очевидци съобщиха, че от спирачните челюсти е излизал пушек, когато композицията влязла в гаровите коловози. Според тях две цистерни с втечнен газ са експлодирали с огромна сила и пламъци са обхванали цялото пространство около гарата, а взривната вълна е изпочупила всички прозорци в околността.
Кметът на Виареджо съобщи, че са евакуирани хиляда жители на сгради около местопроизшествието, 200 от тях са настанени в сградата на управата, сто души - в палатки на централния площад, останалите - в местни хотели. Гарата е разположена в историческия център на града. dir.bg
 


Сходни връзки

Десетки убити и ранени при взрив на газ в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди