изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:04 EEST
Проверят гаф с изпита по математика след 7-и клас    
ОбразованиеНяма много двойки на изпита по математика за прием след седми клас, а броят на слабите оценки е съизмерим с този от миналата година, съобщи министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

В сряда ще излязат резултатите и от двата изпита след седми клас - по български език и литература и по математика, предаде БТА.
Министърът посочи, че днес следобед ще има среща с учители по математика, за да се вземе решение дали трябва да се променя скалата за оценяване.
"Иска ми се днес да се видят резултатите на всяка от задачите по математика, а решението ще бъде взето в полза на децата", коментира Вълчев. Той изтъкна, че иска още веднъж да види дали някои от задачите са били с такава степен на трудност, че много малка част от учениците са се справили с тях.
"Ако това наистина е така, ще коригираме скалата за оценяване, а ако е необходимо и част от задачите, просто няма да бъдат калкулирани", обеща министърът. По думите му, ако само 1% от децата са ги решили и материалът не е бил достатъчно застъпен, означава, че мястото на задачата не е било там. Вълчев отново заяви, че винаги МОН е показвало, че всички решения, които са били вземани, са в полза на децата.
Вчера над 2 хиляди родители на седмокласници разпространиха в интернет и до медиите петиция, в която настояват МОН да намали скалата за оценяване на резултатите от изпита по математика за прием след 7 клас. Според родителите част от задачите във Вариант 3 на изпита са били значително по-сложни и над нивото на седмокласниците. dir.bg
 


Сходни връзки

Проверят гаф с изпита по математика след 7-и клас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди