изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:46 EEST
Добричкият окръжен съд потвърди ареста на разследван за изнасилване    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд не уважи искането на 35-годишния Димитър Т. Ст. от Добрич, да бъде изменена наложената му от Районен съд най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”. Съдебният състав обаче препоръча на началника на Следствения арест в Добрич той да бъде приведен в „Затворническа болница – гр. София”, за да му бъдат направени специализирани медицински изследвания.



Димитър Ст. е обвиняем по досъдебно производство за изнасилване и блудство. Престъпленията са извършени на 19.08.2003 г. с 16-годишно момиче, като обвиняемият е употребил сила и заплаха. Той е напуснал страната през септември 2003 г. и по тази причина наказателното производство срещу него е било спряно на следващата година. Открит е при полицейска проверка в Казанлък и на 17.03.2009 г. Районен съд – Добрич, му е наложил първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража”. Димитър Ст. обжалва отказа на първоинстанционния съд да измени репресивната принуда и моли за по-леката „парична гаранция”.

Днес Добричкият окръжен съд прие допуснатата по искане на адвоката на задържания медицинска експертиза за здравословното му състояние. Според заключението на вещите лица, той страда от хронично заболяване и е необходимо допълнително диагностициране, което може да бъде направено само в София. В момента е в добро здравословно състояние и няма причина за извеждането му от Следствения арест. Димитър Ст. е завършил средно образование, безработен е, неженен.

Добричкият окръжен съд взе предвид, че срещу Димитър Ст. е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление и съществува опасност той да се укрие, за да избегне наказателна отговорност. Въззивният състав се съобрази и с последната дума на задържания, който помоли да му бъде дадена възможност да се лекува.  

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

30.06.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд потвърди ареста на разследван за изнасилване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди