изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:38 EEST
НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ПРЕД КОГО СЪМ ОТГОВОРЕН, НЕ ОТСТЪПВАМ ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА    
Политика

“Напоследък много хора се отказаха да живеят. Не се отегчават, не плачат, просто стоят в очакване да мине времето. Те не приеха предизвикателството на живота и животът повече не им отправя предизвикателства. Ти рискуваш да станеш като тях, съпротивлявай се, посрещни смело това, което ти поднася животът, не се отказвай.”

Румен Иванов не се отказва от предизвикателствата на живота, каквото е и мотото му от “Петата планина” и иска добруджанци да живеят по-добре.



ГЕРБ заложи на Румен Иванов в Добруджа и го посочи не само за водач на пропорционалната си листа, но и за мажоритарен кандидат в Добричкия многомандатен избирателен район.

Румен е потомствен добруджанец, роден е в сърцето на Добруджа - град Генерал Тошево, където завършва и средното си образование. 47-годишният Иванов е с две висши образования – завършил е факултета "Национална сигурност" на Академията на МВР и Юридическия факултет на БСУ.

Мнозина в града го познават като бившия директор на Областната дирекция на полицията. Той самият се гордее с това и не крие, че без желание се е разделил с работата си.

В МВР дълги години е работил в сектор "Сигурност", а пет години е и директор на полицията в Добрич. Напуска полицията след опит да му бъде оказан политически натиск от тогавашния министър Румен Петков да уволни двама полицаи, независимо от това, че те нямат професионална вина.

Тогава Бойко Борисов, все още главен секретар на МВР, дойде в Добрич, за да подкрепи Румен - като професионалист и като човек с лична позиция. По стечение на обстоятелствата двамата напускат МВР в два поредни дни, а пред медиите в Добрич Борисов обяви, че напуска поста главен секретар на МВР с думите: Румен е мой приятел, а аз не предавам приятелите си!

Така Румен Иванов се изправя пред поредното предизвикателство в живота си и става един от основателите на ГЕРБ – единствената партия, в която някога е членувал.

“Аз може би съм един от малкото директори на полицията, които не са били членове на партията” – казва Румен. Във времето назад до 1990 г. е бил в редовете на Комсомола, като всички, живели в онова време, но не влиза в партийните редици. През вече 20-годишния преход е повярвал единствено на ГЕРБ и е един от създателите на политическата партия в града и областта. Член е и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, председател е на oбластната организация.

На последните кметски избори през 2007 г. ГЕРБ безапелационно спечели и Румен Иванов, след като бе избран за общински съветник, става председател на Общинския съвет.

Сила да се справя с всичко му дава семейството. Съпругата на Румен – Дора, е икономист по образование, двамата съпрузи са неразделни от деца. Дъщеря им, Десислава, е родена през 1986 година и вече е успяла да завърши факултета по журналистика в Алма Матер, а тази година - точно в най-горещите дни на кампанията, завърши и “Балканистика” в Софийския университет. Неин кумир като личност и поет, както и на Румен, е Ботев. Заради любовта към стиховете на най-бунтовния български поет Деси е готова дори да се скара с приятели, които не са чели поезията му.

За мен най-хубавото нещо в живота ми е моето семейство, изключително много държа на близките си и да съм с тях е най-прекрасното преживяване, казва Румен.

“Искам да дам своя принос за това хората в Добрич и в Добруджа, където съм роден, отрасъл и работя, да живеят по-добре. Стига толкова са смятали добруджанци за наивници, а Добруджа - за изостанала провинция. Чувствам и имам сили да помогна нещата да се променят, но трябва и хората да ни помогнат, като накажат тройната коалиция и излязат да гласуват” – подчертава политическите си и лични позиции Румен Иванов.

“Аз няма да забравя пред кого съм отговорен и кои са тези, които ще ме изпратят в парламента, защото това са моите приятели, моите близки, хората на Добруджа. Затова искам да работя, за да бъдат върнати спрените пари от европейските фондове за земеделие, защото Добруджа се нуждае от тях, за да дава хляба на България и хората тук да живеят по-добре. Крайно време е също да дойдат и при нас пари за инфраструктура – пътища и водопроводи, защото ние в Добруджа не сме втора ръка хора. Трябва да върнем доверието на инвеститорите, да покажем, че не всички крадат, за да има работни места” – казва Румен. Той вярва, че ежедневието ни може да стане по-спокойно и призовава:

”Нека всички ни повярват и да гласуват за това”.

 


Сходни връзки

НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ПРЕД КОГО СЪМ ОТГОВОРЕН, НЕ ОТСТЪПВАМ ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди