изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:32 EEST
Последни прогнози за разпределението на вота    
НовиниЗа ГЕРБ на парламентарните избори ще дадат вота си 27.05 на сто от гласуващите, за Коалиция за България - 19.09 процента, а за ДПС - 12.14 на сто от гласуващите, показва проучване на "Барометър инфо", направено от 29 юни до 2 юли сред 1318 българи.

"Атака" ще получи подкрепата на 8.98 процента от гласуващите, Синята коалиция - на 8.34 на сто, прогнозира социологическата агенция. Според изследването "Лидер" ще има 6.83 процента, РЗС - 6.57 на сто, а НДСВ - 5.56 на сто от гласуващите."Зелените" могат да разчитат на подкрепа 1.14 на сто от гласуващите, показват данните, цитирани от БТА.
50.08 на сто от анкетираните декларират категорично намерение да гласуват на парламентарния вот в неделя. 9.94 на сто по-скоро ще отидат до урните, докато 11.68 процента по-скоро няма да участват в гласуването. 28.30 процента са сигурни, че няма да дадат вота си в неделя. С около 4 процента повече са тези, които със сигурност ще отидат да гласуват, в сравнение с предишното проучване на "Барометър инфо", направено от 19 до 21 юни.
Колкото повече наближава денят на изборите, толкова по-голяма е мобилизацията за гласуване, коментира Николай Николов от "Барометър инфо". Той отбеляза, че протестният вот няма да се изразява с негласуване, а напротив - недоволните ще отидат до урните. Протестният вот няма да се насочи към конкретна партия, а ще се разпредели между десните и дясноцентристките формации, прогнозира Николов.
Той уточни, че резултатът на ДПС може да бъде и над прогнозирания заради спецификата на електората й и гласовете, които се очаква да получи партията от Турция. Разместване в класацията на политическите формации има сред "Лидер", РЗС и НДСВ, като "Лидер" и РЗС изпреварват НДСВ. Николов обясни, че "Лидер" и РЗС получават гласове от тези, които смятат да гласуват, но се колебаят коя дясно или дясноцентристка формация да подкрепят. Ако се съди по изненадващия резултат на НДСВ на евроизборите, може за пореден път тази партия да поднесе изненада, посочи той. Според него явно НДСВ успява да активизира привържениците си едва ли не в самия изборен ден.
Почти всички политически сили в напредването на кампанията мобилизират избирателите си и покачват своя електорален дял, коментира Николов. 67.76 на сто от анкетираните заявяват, че ще гласуват за мажоритарния кандидат на политическата сила, която подкрепят. 8.34 процента ще дадат вота си за друг мажоритарен кандидат. 18.46 на сто няма да се възползват от възможността да гласуват мажоритарно. dir.bg
 


Сходни връзки

Последни прогнози за разпределението на вота | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БОЙКО БОРИСОВ - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2009-07-05 @ 06:48 EEST
Силата е в нас, господ е с нас - ПОБЕДА - ПОБЕДА - ПОБЕДА с бюлетина - №3

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди