изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:24 EEST
Убиха хотелски бос в Шумен    
НовиниУбиха Румен Рачев - шеф на комплекс "Бохеми" в кв. Дивдядово и едноименния ресторант в Шумен, както и на сладкарница "Мики". Рачев е починал в шоковата зала на спешното приемно отделение на болницата.Покушението е извършено пред хирургическия блок на МБАЛ Шумен днес около 12:30. Мъжът е прострелян близо до джипа си марка "Инфинити", който бил спрян пред входа на лечебното заведение. Според очевидци се е стреляло от кола, предава Дарик радио.

По непотвърдена информация, извършителят е пълен мъж на средна възраст, облечен в работен гащеризон, който е причакал Рачев пред входа на Хирургическия блок, където той е ходел ежедневно на процедури, предава радио Шумен.

Похитителят е причаквал Рачев пред болницата, за това има предположения, че покушението е предварително планирано.

В момента полицията е отцепила района и разследва случая, съобщава БТА.

Предприети са спешни мерки за уточняване на обстоятелствата и разкриване на извършителите, съобщиха от ОД на МВР. Извършва се оглед на произшествието от дежурна оперативна група. news.bg



ИЗВАДКА ОТ „Високият” парк тръгна с първите конкурси за продажба на земи - pokazatel.net

Предложението на „Креда дивелопмънт” за изграждането на логистичен и панаирен център на парцел от 195 декара в парка не получи подкрепа. Против гласуваха групите на БСП, НДСВ и съветници от ДСБ. Без аргументация бе отхвърлено и предложението на „Булгаринвест” АД (терен от 17 декара за производствено предприятие за оптични носители на информация), а шуменската компания „Ал и Ко” АД успя да събере минимума от необходимите гласове (терен от 13 декара за предприятие за регенериране на отработени масла по високи технологии). Според сайта ШУМ.БГ неодобрените инвеститори се свързват с бизнесмена Румен Рачев/„Креда дивелопмънт”/ и бившия районен прокурор Милен Вълчев /„Булгаринвест” АД/. С пълно мнозинство бяха приети предложенията за дарение на парцели от по 10 декара в парка за научна и развойна дейност от страна на БАН и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Застреляха бизнесмен пред болница
03 юли 2009 / Nеws.dir.bg
42-годишният бизнесмен Румен Рачев от Шумен беше разстрелян пред болницата в града, съобщи Дарик.
Сигнал за стрелба е получен в Областната дирекция на МВР - Шумен в 12,31 часа. Няма официална информация колко са били изстрелите.
Рачев е собственик на хотелски комплекс „Бохеми" в кв. „Дивдядово" и на сладкарница "Мики" в Градската градина. Засега няма данни дали бизнесмена е бил криминално проявен.
Румен Рачев е лежал за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение и според една от версиите е бил пуснат от там за няколко дни. Според друга хипотеза той е ходил всеки ден до болницата за лечение и вероятно е бил следен.
БГНЕС съобщи, че мъжът е прострелян близо до джипа си, който бил спрян пред входа на лечебното заведение. Стрелецът причакал момента, когато Рачев влизал в джипа си “Инфинити”, заедно със сестра си. Убиецът изстрелял неизвестен брой куршуми в тялото на бизнесмена и побягнал между блоковете. По неофициални данни един от куршумите попаднал в сърцето, вторият в рамото, а третият в главата през слепоочието. Откаран в Шокова зала Рачев е реанимиран един час, но според медици не е имало шанс за живота му.
Според очевидци се е стреляло от кола. По думите на един от свидетелите на престъплението, стрелецът е бил облечен в зелен работен гащеризон и е бил със зелена шапка.
Свидетелят, подал сигнала за инцидента в полицията, разказа, че веднага след стрелбата дошъл лекар и се опитал да спаси простреляния. Според разказа на очевидеца простреляният е бил облечен с раирана бяла риза и ясно личала огнестрелната рана в гърдите му. Веднага след като стрелял, убиецът побягнал, разказва той.
 


Сходни връзки

Убиха хотелски бос в Шумен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди