изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:34 EEST
ГЕРБ спечели убедително избора с 39,82%    
Новини
ГЕРБ печели изборите за 41-вото Народно събрание с 39,6% от гласовете на пропорционалния вот при 99,8% обработени секционни избирателни протоколи в страната и чужбина, съобщи Бисер Троянов, говорител на ЦИК в предаването "Дарик кафе". За ГЕРБ са гласували 1 624 371 българи. 17,7% получава Коалиция за България с 728 440 гласа. На трето място се подрежда ДПС с 14,48% изборен резултат. Четвърта позиция държи партия „Атака" с 9,37%, следвана от Синята коалиция с 6,7%. Партия "Ред, законност и справедливост" минава 4-процентната бариера, но се изчакват преброяването на всички изборни протоколи от чужбина. Все още няма информация за избора в 17 секции, разположение в САЩ и Канада. Резултатите от тези секции биха могли да променят резултата, според Троянов.


Под изборната бариера остават партия Лидер - 3,23% и НДСВ с 3,01%. Всички останали партии и коалиции, явили се на изборите за 41-во Народно събрание, имат под 1% изборен резултат.
Резултатите от вота в чужбина при 66,42% обработени секционни избирателни протоколи, се разпределят така: най-много - 82,3% от гласовете са за ДПС, за което в 123 секции в Турция са гласували 83 686 души. За ГЕРБ са гласували 9,31% от сънародниците ни зад граница. По 2% са събрали „Атака" и Синята коалиция
При почти навсякъде обработени на 100% секционни избирателни протоколи резултатите от мажоритарния вот се разпределят между 28 кандидата на ГЕРБ и три - за ДПС. От ДПС с мажоритарен вот влизат лидерът на движението Ахмед Доган, който се кандидатира в Кърджали, заместник-председателят Касим Дал в Търговище и д-р Хасан Адемов в Разград.
28-те мажоритарни кандидати на ГЕРБ, които печелят, са Любен Татарски - кандидат от Благоевград, бургаският кандидат Божидар Димитров, Красимир Петров във Варна, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във Велико Търново, Любомила Станиславова във Видин, Николай Коцев във Враца, Галина Банковска в Габрово, Румен Иванов в Добрич, Валентин Микев в Кюстендил, Анатолий Йорданов в Ловеч, Пламен Цеков в Монтана, в Пазарджик Иван Иванов, в Перник Ирена Соколова, в Плевен Цецка Данговска, в Пловдив-град Менда Стоянова, в Пловдив окръг Димитър Лазаров, в Русе - Пламен Нунев, в Силистра - Стефан Господинов, в Сливен - Десислава Танева, в Смолян Даниела Проданова, в 23-ти РИК - София-град Борис Грозданов, в 24-ти РИК - София-град Моника Панайотова, в 25-ти РИК - София-град Красимир Велчев, в София област Емил Димитров, Стара Загора Иван Колев, в Хасково Делян Добрев, в Шумен Димитър Александров и в Ямбол Анастас Анастасов.
Според информацията на Бисер Троянов - говорител на Централната избирателна комисия мажоритарните гласове се разпределят съответно 26 за ГЕРБ и 5 за ДПС.
 


Сходни връзки

ГЕРБ спечели убедително избора с 39,82% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди