изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:29 EEST
КЗК СПРЯ РЕКЛАМАТА НА УЗАКИ ЗОРБАС    
ОбществоОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията / КЗК/ съобщиха, че със свое определение от 2 юли е спряна рекламата на напитката Узаки Зорбас във всичките й форми. КЗК е задължила в еднодневен срок "СИС Индустрийс" ООД да спре рекламата, като определението подлежи на незабавно изпълнение.

Причината за определението на комисията, според тях, създаването на грешно впечатление у потребителите и въвеждането им в заблуждение, че купуват популярното в страната гръцко питие Узо, тъй като рекламата е изграден изцяло върху елементи от гръцката култура, език и самобитност. В резултат на тази заблуда се стига до увреждане и на интересите на конкурентите на българския пазар, които произвеждат известната българска анасонова напитка "мастика", както и на търговците, които внасят и продават на българския пазар различни марки Узо. Мярката е временна, до произнасяне на КЗК с окончателно решение по преписката, съобщават още от пресцентъра на ведомството.
 


Сходни връзки

КЗК СПРЯ РЕКЛАМАТА НА УЗАКИ ЗОРБАС | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КЗК СПРЯ РЕКЛАМАТА НА УЗАКИ ЗОРБАС
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 13:06 EEST

Как я е спряло, а телевизиите я излъчват?!?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди