изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:56 EEST
Бойко Борисов за новия кабинет и промените    
Политика

Шест партии влизат в 41-то Народно събрание, стана ясно след вота вчера. На базата на досегашните резултати от изборите ГЕРБ ще има 116 депутати, БСП ще има 40 депутатски места. ДПС - 38. Групата на Атака ще бъде от 21 народни представители. Синята коалиция ще бъде представена от 15 депутати. Групата на РЗС ще е от 10 народни представители. Ето как Бойко Борисов, лидер на партията, победила на изборите ГЕРБ коментира днес формирането на новото правителство и предстоящите промени



Аз все пак имам надеждата, че може да имаме пълно мнозинство, каза пред журналисти столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов заяви, че първо ще изчака окончателните резултати от изборите и тогава ще бъдат започнати преговори с различните партии. „Аз и сега имам съставено правителство. Въпросът е да имаме крайни резултати от изборите и да чуя какво мислят и другите партии”, каза лидерът на ГЕРБ.
По думите му – служителите в държавна администрация, които са провалили проектите, и тези, които са спрели парите от Европа, естествено ще трябва да си търсят нова работа.. „Иначе хората не биха гласували толкова масово за нас, за да се търси промяна в статуквото. Тези, които са провалили проектите, да ги оставим да провалят и нас?”, каза лидерът на ГЕРБ.
По повод хората в бордове на държавни фирми Борисов заяви, че не само ще ги подмени, а и ще закрие фирмите. „Тези, които ще отидат в бордовете на държавни фирми, ще могат да взимат максимум една заплата, а не както преди по шест-седем и да формират доход по 10 и нагоре хиляди лева на месец, както приятелския кръг на Станишев”, допълни Бойко Борисов.
Министерствата, които ще бъдат съкратени след формирането на правителство, са Министерство на бедствията, авариите и катастрофите, „Министерство на Гергана Паси и това на Плугчиева”, заяви той.
Сега се разбра защо Станишев и Доган разделиха двата избора в два различни месеца. Ако бяха на една дата, ГЕРБ щеше да има поне 11-12 евродепутата. Според Борисов - от БСП само Ивайло Калфин е щял да влезе в Европарламента, а от ДПС „двама-трима”. „Те откраднаха от ЕНП поне 6 депутати с тази глупост да правим избори в два месеца”, каза той.
На въпрос - дали ДПС са провалили БСП, Борисов отговори: „БСП се провалиха сами. НДСВ се провалиха сами. Винаги съм казвал, че който и да се доближи до Доган, губи катастрофално след това. Ако царят не беше се коалирал с ДПС, хем нямаше да се провали държавата, хем нямаше да съществува тази коалиция, хем нямаше да си отиде така безславно, за което съжалявам”, заяви лидерът на ГЕРБ.
Запитан - на кои европейски партньори разчита, Борисов посочи - Ангела Меркел, Никола Саркози, ЕНП.
По повод етническия вот Борисов заяви, че който произнася думите „етнически мир” при изключително силния вот за ГЕРБ, трябва да бъде отговорен за това, което прави. Според него всички знаят как са били постигнати резултатите на другите партии в смесените райони. „Вие видяхте, че в Кърджали населението се радва, че ние изпратихме етнически турци и сега там взимаме мандат”, каза още Бойко Борисов.
Доган много добре знае, че в Европейския доклад бяха написали точно това, което той каза в село Кочан, че конкурсите и финансирането на държавата се правят от политици. Те знаят какво са ни оставили, посочи той. Според Борисов не е радостно това, че новото правителство на ГЕРБ ще завари в наследство много проблеми.
Според столичния кмет, хубавото е, че за София всички проекти работят, финансиранията са осигурени, а строежите действат. „Още на 10-15 ден от съставянето на правителството ще може по магистралите "Марица", "Тракия" и "Люлин" да се започне да се работи много активно”, каза Бойко Борисов. На въпрос кой е фаворитът на Борисов за нов кмет на столицата, той заяви: „Първо София не е Ватикана, ние свикнахме да работим в условия на правителство, което не ще да погледне към София. Пример за това са парите, които ни дадоха при последното раздаване – 5 млн. лв. за София и 85 млн. за Кърджали”. Бойко Борисов заяви, че само може да завижда на следващия кмет и обеща, че лично ще се занимава с всичко, което е започнато, ще го изкара докрай, „защото в историята ще останем с метрото, със завода за битови отпадъци”.
В сряда ще бъде направена среща между ръководството на Главна прокуратура и ГЕРБ, съобщи Борисов. „Аз гарантирам и ще направя всичко възможно да доведа парите от Европа. Прокуратурата трябва да ги защити и да извади от докладите на Европейския съюз промените в съдебната система. Проблемите в съдебната система трябва да си ги решат те сами, за да няма негативни доклади”, каза Борисов. Той допълни, че винаги е бил в диалог с ДАНС и заяви, че е сигурен че службата ще работи много по-добре, „защото на тях им пречеше тази формула 8-5-3”. „Аз сам убеден, че службите за сигурност и прокуратурата много по-бързо и по-ефикасно ще започнат да работят със спечелването ни вчера на изборите. Вече няма да има политически чадъри, няма никой да им казва недейте пипа този или онзи”, подчерта лидерът на ГЕРБ.
Според Бойко Борисов в Министерство на земеделието има поне 70 празни места във ведомостта за изваждане на заменките на имоти, за да се впишат други със задна дата.
По повод купуването на гласове и арестите, Бойко Борисов заяви че медиите са извадили как се купуват гласове и попита кой е попречил на МВР да стори същото. По думите му трябва да има поне 500 арестувани, а не както министърът на вътрешните работи Михаил Миков бил оповестил, че има по двама-трима. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Бойко Борисов за новия кабинет и промените | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко Борисов за новия кабинет и промените
Автор: Anonymous да 2009-07-09 @ 10:23 EEST

Лъчезар Иванов е подлец,нагаждач и лицемер.

Бойко Борисов да се дистанцира от него.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди