изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:06 EEST
КЗК ГЛОБИ "ЗАХАРЕН КОМБИНАТ"    
ОбществоОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/съобщиха, че е наложена глоба в размер на 206 755 лв. за привличане на клиенти на "Захарен комбинат Пловдив" АД - Пловдив. На 10 март "Захарен комбинат" - Пловдив, изпраща писмо до всички свои дистрибутори и ключови клиенти с изискване да не продават и разпространяват бисквити с търговска марка "Чаени", произведени от други предприятия.

 Писмото уведомява лицата, че са предприети съдебни действия срещу "Победа" АД, като производител на чаени бисквити, поради което те следва да се въздържат от подобни действия, тъй като биха се явили "съизвършител на нарушение". Комисия смята, че съдържанието на писмото представя факти в изопачен вид, тъй като към момента на неговото изпращане няма влязъл в сила съдебен акт, който да доказва извършено нарушение от страна на "Победа" АД. Експертите са счели, че с действията си пловдивската фирма е увредила доброто име на своя конкурент, приписвайки му нарушение, което не е установено по надлежния ред. При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание факта, че за бургаското предприятие са настъпили не само имуществени вреди, но и неимуществени такива, като загуба на доверие към него. Санкцията за това нарушение възлиза на 0,5% от общия оборот на дружеството нарушител, допълват от комисията.
 


Сходни връзки

КЗК ГЛОБИ "ЗАХАРЕН КОМБИНАТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди