изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:18 EEST
Русенци ”гласували” в Турция без да знаят    
Новини
Жители на Русе са "гласували" в изборите за Народно събрание в Анкара без да знаят, съобщиха от Районната прокуратура, на която се позова БТА. В прокуратурата са били разcледвани пет случая, при които жители на града са попаднали в т. нар. забранителен списък за гласуване на 5 юли.


Оказало се, че неустановено до момента лице е изготвило и подало от тяхно име и без тяхно знание заявление за гласуване в чужбина, което е депозирано в посолството на България в Анкара, а оттам е издадено удостоверение за гласуване в чужбина, вероятно получено от същия човек.
Тъй като се допуска, че става въпрос за документно престъпление или за престъпление по служба, в което са участвали и чужди граждани, преписката е изпратена в Софийската градска прокуратура.
Неизвестно лице подало заявления от чуждо име за гласуване в чужбина.
Междувременно в Смолян започна да се разпространява протестна гражданска подписка срещу подмяната на вота чрез даването на втори депутатски мандат за ДПС след разпределянето на мандатите по методиката на Хеър-Ниймаейер, съобщи Мария Кисьова от местната организация на сдружение "Днес". Подписката е инициирана от жители от областта, противопоставящи се на решението, според което ДПС получава две депутатски места от общи четирите мандата по пропорционалната система в Смолянска област, въпреки че движението е трета политическа сила според изборните резултати в Смолянска област.
Вторият депутатски мандат за ДПС в Смолянско стана факт след прибавяне на гласовете от секциите в чужбина.  dir.bg
 


Сходни връзки

Русенци ”гласували” в Турция без да знаят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди