изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:06 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През денонощието на територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани  пет криминални престъпления. Изгоряха още 340 декара с пшеница



 

· При проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Полицейски участък Крушари на 07 юли т.г. е установен криминално проявения Е.М./37/, който на 20 юни т.г. около 02,00 часа в с.Телериг, община Крушари умишлено е запалил около 40-50 броя бали пшенична слама, собственост на Г.П. Извършителят на престъплението е привлечен като обвиняем и разпитан пред съдия от Добрички районен съд. Разследването по случая продължава.

·  На 07 юли т.г. в РУ на МВР Албена е съобщено за извършена кражба на пари в размер на 180 лева, от хотелска стая в КК “Албена”. При проведената оперативно-издирвателна работа е установен 21-годишния Д.Х., живущ в гр.София – извършител на деянието. Паричната сума – предмет на престъплението е иззета и върната на собственика. Срещу извършителя е образувано досъдебно производство.

· Две досъдебни производства са образувани във Второ РУ на МВР Добрич. На 06 срещу 07 юли т.г. неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в стопанска постройка в с.Лозенец, община Крушари и е извършил кражба на мотокултиватор марка “МТС-55”.

По същото време от гараж, намиращ се в с.Стожер, община Добричка от неизвестно лице е извършена кражба на мотокултиватор “Текумзе”. Разследването по двете престъпления се извършва от служители на Второ РУ на МВР Добрич.

 

През последното денонощие на територията на областта са регистрирани две пътно – транспортни произшествия, с нанесени материални щети.

 

Служителите на пожарната служба в областта са реагирали на седем произшествия, от които 3 пожара, възникнали в сухи треви и четири пожара с нанесени материални щети.

На 07 юли т.г. в 15,11 часа в РУ на МВР Балчик е получено съобщение за възникнал пожар в пшеничен блок в землището на с.Пряспа, община Балчик. Незабавно на мястото са изпратени екипи на пожарната служба в гр.Балчик и дежурния екип на полицейското управление. В ликвидирането на инцидента са участвали два пожарни автомобила и четирима огнеборци. От извършения оглед е установено, че огънят е унищожил около 140 декара от пшеничната нива, собственост на едноличен търговец от Добрич.

Веднага след ликвидирането на пожара, екипите са забелязали дим в посока с.Кремена, община Балчик, след което са уведомили дежурната служба и са посетили мястото. До ликвидиране на произшествието, огънят е унищожил 200 декара пшенична нива в землището на с.Кремена. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на пожарите продължава. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.330 от Наказателния кодекс.

 

 

08 юли 2009 г.                                                 ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди