изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:33 EEST
За данъците, вота и българските турци    
КоментариКупуване на гласове, изборен туризъм, всякакви машинации и далавери, нагледах се на каскади и мишкувания само и само да се купи, вземе, открадне или нечестно спечели още един глас. Аман биха казали нашите брята българските турци. Аман казвам и аз. Обаче няма как да не се замисля като гледам данните на ЦИК за броя на българските избиратели в съседна Турция. Има-няма 100 000 български турци са гласували за любимото си Движение.

Етническият вот даде на ДПС още няколко депутати в българския парламент, с които симпатичният Доган ще се опитва да провежда девалвираните си разбирания за правене на политика.

Но, както казва народът, не е будала тоз, който яде баницата, а тоз, който му я дава.

И тъй като будалите вече се усетиха и им писна да ги минават по тънката лайсна, ми се ще да има промяна.

Затова се обръщам към новите политици, с едно простичко предложение. Не е логично тези, които не си плащат данъците в България, да посочват кой да харчи моите пари тук.

Плащаш у нас - гласуваш! След като плащаш в друга държава, моля, не избирай от дистанция кой да води политиката тук.

Ето как може да се промени текста на закона за избиране на народни представители /посочено е с болд и е подчертано/:

Чл. 3. (1) Право да избират народни представители имат българските граждани, навършили 18 години към изборния ден включително и нямат друго гражданство,  с изключение на поставените под запрещение и на изтърпяващите наказанието лишаване от свобода

Тази промяна не може да влезе в противоречие с Конституцията, защото чл. 60 гласи:

Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.

Ето защо българските граждани, живеещи в Турция, които са и турски граждани си  плащат местните турски данъци и такси. Те очевидно не плащат български данъци и такси. Следователно, няма основание да гласуват за Народно събрание, след като не отговорят на условието на чл.60 от Конституцията. По този начин, българи, които постоянно живеят в чужбина и очевидно са се откъснали от българската действителност и най-вече не участват финансово в развитието на държавата, не би трябвало да участват и в избора на българския парламент, а също така и на българския президент.

Още повече, че в закона за избиране на народни представители ясно е посочено, че народният представител може да бъде само български гражданин, който няма друго гражданство:

Чл.3 (2) Право да бъдат избирани за народни представители имат българските граждани, които са навършили 21 години към изборния ден включително и нямат друго гражданство, с изключение на поставените под запрещение и на изтърпяващите наказанието лишаване от свобода.

Което означава, че законодателят трябва да изравни гласуващия с избирания. Не е логично този, който може да е народен представител, да е само български гражданин, а този, който го избира, да е и гражданин на друга държава. Очевидно е, че и двамата трябва да се единствено български граждани.

И понеже съм се нагледал на обещания, заклинания, честни лъжи и всякакви други политчески похвати ще изчакам да видя какво ще направят новоизбраните ни народни представители. Защото малките камъчета обръщат колата.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

За данъците, вота и българските турци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.14 секунди