изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:33 EEST
Борисов готов с имената на министрите и председателя на НС    
Политика
До 27 юли ще бъде предложен за гласуване съставът на новото правителство на България, а през следващата седмица ще приключи конституирането на парламента. Това заяви в предаването „Седмицата" на "Дарик радио" бъдещият премиер на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.


Три са сигурните имена в бъдещето правителство. Това са на финансовия министър Симеон Дянков, на вътрешния министър - Цветан Цветанов и на просветния министър Йорданка Фандъкова, потвърди Борисов и добави: „Имам сигурни варианти за всички постове, но искам на парламентарно ниво, след като се конституира парламентът, да се проведат консултации с партиите в център-дясно и да ги споделим като виждания, защото се надяваме вътре в парламента на подкрепа на всички партии в център-дясно, за да имаме стабилно управление. Именно затова съм казал възловите ми министри, които не търпят коментар, оттам нататък другите ще ги сложа на масата, за да се коментират".

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че една от насоките в дневния ред на управлението на България до края на годината ще бъде да продължи да си върви програмата в общината заедно с всичките запланувани проекти като довършването на отсечката на метрото, както и строителството на нови детски градини и площадки в столицата, които до края на годината трябва да са 70. Той добави, че вторият дневен ред ще е конструирането на парламента, на работните комисии и започването на незабавното му функциониране. Бойко Борисов каза още, че е дал указания да не се забравя кое е стояло като един от основните проблеми през последните месеци, а именно избирателният закон, като заяви, че изготвянето и приемането на нов избирателен кодекс ще е един от първите приоритети в работата на новото Народно събрание (НС).

Бойко Борисов каза още, че има идея кой ще е председател на НС, но той ще бъде излъчен във вторник - 14 юли, когато е първото заседание на парламента. „Практиката в България е най-голямата група - в случая ГЕРБ със 116 депутати, да излъчи председател на парламента", категоричен бе той.

На въпрос дали е склонен да осъществите идеите си за парламентарни комисии на паритетен принцип или дори да даде председателство на някои комисия на опозицията, лидерът на ГЕРБ отговори: „Това е наше предложение и съм убеден, че ще се случи. Основните комисии, които отговарят за корупция. еврофондове, контрол на СРС-та, да бъдат дадени на опозицията, защото по този начин се постига едно открито и честно управление".

Бъдещият премиер подчерта още, че в първата седмица след встъпването си в длъжност ще даде старт на строителството на магистрали и добави, че сред останалите приоритети в дневния ред на управлението до края на годината ще бъде евентуалната актуализация на Бюджет 2009. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Борисов готов с имената на министрите и председателя на НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди