изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:34 EEST
Арестуват подсъдим за влака ”София-Кардам”    
Ред и сигурност
Окръжният съд в Плевен днес не даде ход на делото за пожара във влака София-Кардам, при който загинаха девет души.


Началото на процеса за трагедията, която се разигра на 28 февруари миналата година, бе отложено за 3 септември. Причина за това стана неявяването на един от тримата подсъдими - Георги Георгиев от Варна, който е бил кондуктор в кушет-вагона по време на инцидента, съобщи БТА. Не се яви и негов адвокат.
Прокурорът по делото Валери Мирчев поиска на Георгиев да бъде наложена по-строга мярка за неотклонение от сегашната "подписка" - "задържане под стража", и той да бъде доведен принудително в съдебната зала. Това искане бе уважено от съда, като решението подлежи на незабавно изпълнение.
Прокурорът подкрепи искането на защитниците на другите двама подсъдими за Георгиев да бъде определен и служебен защитник.
По предварителна информация подсъдимият Геори Георгиев пътувал от Варна, за да присъства на процеса. Съдът два пъти отсрочи началото на делото в 9.30 ч. - първо с 15 минути, а след това за 11.00 ч. По думите на председателя на съдебния състав Николай Господинов междувременно били положени допълнителни усилия от деловодството на съда за установяване на връзка с Георгиев, но те не са довели до резултат.
Освен Георгиев, обвинени са и Георги Иванов - който по времето на катастрофата е бил заместник-директор на „Пътнически превози" София, както и началникът на влака-флака - Иванка Костадинова от Лом. Те се явиха в съдебната зала днес лично и с адвокати.
Съдът определи на 3 септември страните по делото да бъдат предварително изслушани и призова тогава да се явят тримата подсъдими, представители на Окръжната прокуратура и представители на пострадалите.
Днес в съдебната зала се явиха и десетки от пострадалите при инцидента и свидетелите.
Според обвинението последната електротехническа експертиза доказва, че пожарът във влака е възникнал вследствие на техническа неизправност в елeктрическата инсталация за осветлението.  dir.bg
 


Сходни връзки

Арестуват подсъдим за влака ”София-Кардам” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди