изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:29 EEST
Антоанета Христова: Има много неизвестни в следващия парламент    
ПарламентСофия. Има много неизвестни в следващия парламент. Чрез ГЕРБ в парламента влязоха много хора, с които тепърва ще се запознаваме. Към тях има различни очаквания. От една страна надежда, че могат да въведат нови, по-справедливи правила за работа в държавата и да преодолеят корупцията, от друга - притеснения от липсата на опит, което е предпоставка да не се справят с голямата задача за преодоляване на икономическата криза .

Това каза за Агенция "Фокус" политическия психолог Антоанета Христова. По думите й партиите РЗС и Синята коалиция за належащ партньор на ГЕРБ в следващото управление. "Те ще са партньорът, който ще държи на тънко въженце ГЕРБ, тъй като депутатите му са недостатъчни за пълно мнозинство. РЗС и Синята коалиция също са съставени преимуществено от нови депутати или поне с нетолкова „натоварени” лица от миналото (с изключение на ДСБ). РЗС се появява след успешна кампания, но с неясно бъдеще и е силно нестабилна пред вид отсъствието и на зачатък на вътрешно партийна лоялност. Синята коалиция тепърва трябва със старите лица и някои нови да решават вътрешнопартийните си противоречия, както и общото си бъдеще. И двете десни партии извън ГЕРБ са с доста проблеми със самите себе си, свързани с идентичността и налагането си, което ги прави трудни за прогнозиране в бъдещата подкрепа. ", заяви тя.
Според нея е възможна радикална промяна в НС що се отнася до гласуването с чужди карти и бягството от заседания. "Възможно е защото механизми има и е въпрос на воля те да се въведат. Ако Бойко Борисов иска да покаже нов стил, то той бе направил тази промяна", каза още Христова.
Веселина ФОТЕВА

 


Сходни връзки

Антоанета Христова: Има много неизвестни в следващия парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди