изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:44 EEST
СИЛНИЯТ ДЪЖД НАДИГНА КАПАЦИ НА ШАХТИ    
НовиниИзсипалият се над Добрич силен дъжд надигна капаците на множество шахти от канализационната система и по улиците на града се изсипаха нечистотии. За такъв случай по ул. "Орфей", срещу супермаркет на СВА, в петък в редакцията сигнализира наш читател. Капакът е отместен и от шахтата като фонтан шуртят фекалии, съобщи читателят ни и допълни, че за жалост дежурните във "ВиК" не вдигали телефони.


Малко по-късно след този сигнал, читателката ни Снежана Атанасова ни изпрати и снимки, от които и са видни течът и отместеният капак на шахта в "Балик". Потърсихме управителя на водното дружество Величко Василев, който заяви, че това не е единствения случай. "Възможно е на стационарен телефон да няма хора, защото всички са по задачи. Такива проблеми има на няколко места в града и те винаги изникват при силен валеж. Причината е, че сечението на канализацията не е достатъчно голямо и не може да поеме големите количества вода. Оттам идва и надигането на капаците на шахтите. За всяко място, за което получим сигнал, реагираме своевременно" - каза Василев. Той допълни още, че заради силните гръмотевици и светкавици са изключени част от съоръженията. "При подобни случаи прибягваме до тази мярка, защото едни такива бури после костват на фирмата между 20 и 40 хил. лв..." От местното подразделение на НИМХ съобщиха, че в петък до следобед над Добрич се бяха изсипали 33.7 л/кв.м дъжд.
 


Сходни връзки

СИЛНИЯТ ДЪЖД НАДИГНА КАПАЦИ НА ШАХТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди