изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 00:52 EEST
Бойко Борисов може да разчита твърдо на гласовете на „Ред, законност и справедливост”, заяви Яне Янев    
ПолитикаСофия. Българските избиратели подкрепиха мажоритарно Бойко Борисов да бъде министър-председател. Той може да разчита твърдо на гласовете на „Ред, законност и справедливост” (РЗС) без каквито и да било претенции. Това каза председателят на РЗС Яне Янев в предаването „Тази сутрин” на БТВ.

Той обясни, че желанието на партията му е да продължи войната срещу корупцията в държавата и то с конкретни резултати. „Единствените две политически партии през последните години, които са назовавали корупцията с факти и с имена, това са РЗС и ГЕРБ. И се надявам тази практика да продължи” заяви той.
Още днес политическото ръководство на РЗС ще направи едно обръщение към ГЕРБ, „Атака” и Синята коалиция за създаване на конституционно мнозинство в 41-вото Народно събрание, обяви Янев. От партията му ще искат да бъде подписано споразумение за създаване на работещо конституционно мнозинство в парламента. Според него, който не подпише това споразумение работи срещу интересите на България.
Янева каза, че на първо място трябва да се реши въпросът с изборното законодателство и критериите за него трябва да бъдат заложени в Конституцията. Втората важна промяна е свързана с провеждането на референдуми. Друг проблем е начинът на гласуване извън територията на България.
„Втората стъпка вече трябва да бъде свикване на велико народно събрание”, заяви Янев и уточни, че това трябва да се случи преди президентските избори. Само по този начин може да се промени статуквото и да се приеме нова конституция, смята той. Според него настоящият основен закон не подлежи на реформиране и трябва да се смени. „Тази Конституция е неработеща и създава постоянно легитимационни и институционални кризи”, обясни той. Има няколко основни проблеми, които трябва да се решат. Те са свързани със съдебната власт, местното самоуправление, намаляване броя на депутатите. Янев смята, че депутатите не са истински законодатели.
Лидерът на РЗС заяви, че ще продължи да подава сигнали за корупция към ДАНС. Той счита, че МВР и ДАНС не бива да се противопоставят, а трябва да се намери подходяща формула за взаимодействие.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Бойко Борисов може да разчита твърдо на гласовете на „Ред, законност и справедливост”, заяви Яне Янев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди