изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:32 EEST
ЗАРАДИ СИВ СЕКТОР ПРЕВОЗВАЧИ ЗАКРИВАТ ЛИНИИ    
ИкономикаС 1 000 пътници на ден по-малко от Автогара - Добрич

От Автогарата в Добрич съобщиха, че с около 1000 пътници на ден е паднал пътникопотокът, спрямо същия период на миналата година. Автобусите и микробусите тръгват полупразни дори и за традиционно атрактивните дестинации  - Варна, Албена, Балчик. Заради спада лицензираният превозвач се принудил да закрие част от линиите си. Така например, за село Балканци няма нито един курс. Само по една кола на ден отива до Дуранкулак, Крапец, Граничар, Кранево.
Според Димитър Василев, ръководител "Направление" в Автогара - Добрич, няколко са причините за драстичното намаление на пътникопотока. Едната е кризата в строителството, която доведе до закриване на работни места и строителите вече няма закъде да пътуват. Другата са плъзналите навсякъде нелегални коли. Според него и другите лицензирани превозвачи, пътуващи по извънградските линии, изпитват същите затруднения, защото във всяко село има минимум по една - две частни коли, които возят пътници на цената на билетчето, а във Ведрина нелегалните коли дори били 4. Обикновено представителите на сивия сектор в бранша отивали на спирката 5-10 минути преди автобуса и обирали пътниците, като се движели по маршрутите на автобусите. Колите били без никакви обозначения, без пътни листи и без застраховки. От Автогарата допълват, че дори в последно време има драстично увеличение на сивия сектор.
Легалните превозвачи се жалват, че не могат да се справят със ситуацията. Многократно са викали ДАИ и полиция. Навсякъде в района на автогарата са поставени с техни средства изключително добри камери, които показват не само номера на колата, но и лицето на водача, но никой не ги гледа и не могат да спрат нелегалния бизнес, който носи и опасност за хората, казва Димитър Василев.
 


Сходни връзки

ЗАРАДИ СИВ СЕКТОР ПРЕВОЗВАЧИ ЗАКРИВАТ ЛИНИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди