изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:14 EEST
ПОЧТИ 100 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИ РЗОК НА 6 МЕСЕЦА    
Здраве98 проверки - 83 по договори с изпълнители на извънболнична медицинска и дентална помощ и 15 - в лечебни заведения за доболничната помощ, е извършила РЗОК в Добрич през първите шест месеца на годината.


Сред най-често срещаните нарушения в доболничната и дентална помощ са неспазване на поетите задължения за налична, функционираща и изправна медицинска апаратура и оборудване, извършване на преглед на здравноосигурено лице, подлежащо на диспансеризация, отчетен като консултативен, неспазване на изискването за диспансерно наблюдение на лице с диагноза, подлежаща на диспансеризация,  неспазване на условията и реда за предписване на лекарства и на графика за обслужване на пациент, неправилно водене и съхранение на първични медицински и отчетни финансови документи в амбулаторията и др. 
Сред нарушенията в лечебните заведения са непълен обем на извършената и отчетена дейност, некоректна хоспитализация, като приемане на пациент, чието лечение може да се проведе в извънболнични условия, отчитане на по-голям обем дейности по терапевтични, а не хирургични клинични пътеки. Все по-рядко се наблюдават нарушения относно изготвянето на документацията в болничната помощ, отчитат от РЗОК. От там допълват, че с въвеждане на електронното отчитане става възможно все по-лесното изчистване на грешки при отчитане на договорните партньори. През периода пет са постъпилите жалби, касаещи болниците. При проверка е установено, че три от тях са неоснователни. Останалите са срещу некоректно отношение на лекар към пациент.
За първите шест месеца на годината са издадени 1285 Европейски здравноосигурителни нарти. Броят на издадените Удостоверения за временно заместване на ЕЗОК е 170. НДТ
 


Сходни връзки

ПОЧТИ 100 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИ РЗОК НА 6 МЕСЕЦА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОЧТИ 100 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИ РЗОК НА 6 МЕСЕЦА
Автор: Anonymous да 2009-07-15 @ 22:47 EEST
А водата,която пием-каква е?! Нека се приеме интервал от време,когато на видно и слушаемо място да се обявяват параметрите й ,и дали отговарят на стандартите!
ПОЧТИ 100 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИ РЗОК НА 6 МЕСЕЦА
Автор: Anonymous да 2009-07-17 @ 16:39 EEST

Тука, Уважаеми, става въпрос за проверки на Районната здравноосигурителна каса... ;-)

РИОКОЗ са друга обществена структура. Те се занимават с параметрите на водата за пиене.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.04 секунди